Suđenje drugooptuženom za ubistvo Tatona počinje u ponedeljak

U Višem sudu u Beogradu u ponedeljak bi trebalo da počne ponovljeno suđenje Dejanu Puzigaći, koji je drugooptuženi za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona u Beogradu 2009. godine.

Bris Taton - ilustracija

Na pripremnom ročištu Puzigaća se izjasnio da nije kriv za delo za koje se tereti.

Krajem novembra prošle godine Viši sud u Beogradu dozvolio je ponavljanje suđenja Dejanu Puzigaći, kojem je suđeno u odsustvu jer je bio u bekstvu. On je u prvostepenom postupku osuđen na 32 godine zatvora, ali mu je kazna odlukom Apelacionog suda 2012. smanjena na 14 godina zatvora.

U međuvremenu se, dok je bio u bekstvu, zamonašio u pravoslavnoj crkvi u Kataru i preuzeo ime monah Sava. Njegovo hapšenje izazvalo je veliku pažnju javnosti, a u trenutku privođenja osuđenik je mirno priznao policiji da se zove Dejan Puzigaća i da je za njim raspisana poternica.

Uhapšen je u septembru 2015. na aerodromu u Atini po Interpolovoj poternici, a izručen je Srbiji iz Grčke 14. aprila prošle godine.

Podsetimo, francuski državljanin Bris Taton pretučen je 17. septembra 2009. na Obilićevom vencu u centru Beograda, uoči utakmice Partizana i francuskog Tuluza, a umro je 12 dana kasnije od povreda.

Viši sud u Beogradu osudio je više od 10 optuženih na zatvorske kazne od ukupno više od 100 godina. Neki od njih su već odslužili kazne.