SVM se distancirao od ponašanja gradonačelnika Subotice

Gradska organizacija Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) distancirala se od ponašanja gradonačelnika Subotice iz Srpske napredne stranke (SNS) Bogdana Labana i njegovih izjava, izjavila je danas predsednica subotičkog odbora SVM Timea Horvat, koja je i zamenica gradonačelnika Subotice.

Savez vojvođanskih Mađara, logo

Horvat je za Radio-televiziju Panon (Pannon) iz Subotice rekla da je "zapanjena neprikladnim ponašanjem gradonačelnika" i da takvo ponašanje nije karakterisalo taj grad i njegovo rukovodstvo u proteklom periodu.

"Imajući u vidu da se približava Dan grada, molimo Srpsku naprednu stranku da što pre razjasni situaciju, a nadležne organe da učine nužne korake", rekla je Timea Horvat.

Bivši gradonačelnik Subotice i jedan od lidera Mađarskog pokreta Jene Maglai je pozvao koalicionog partnera SNS-a - Savez vojvođanskih Mađara da podnese zahtev za smenu gradonačelnika i dodao da nije dovoljno da se SVM samo distancira od njegovih postupaka.

Maglai je rekao da se nikada u poslednjih 50 godina nije desilo da je neki gradonačelnik imao ovakav rečnik u Subotici.

"Osramotio je sebe, stranku i celu Suboticu. Sada se vidi pravo lice gradonačelnika, kao i ko vlada gradom, u ogoljenom obliku. Ukoliko Laban smatra da će se jednim izvinjenjem cela stvar rešiti onda se vara, insistiraćemo na njegovoj smeni", rekao je Maglai.

Gradonačelnik Subotice i funkcioner SNS-a Bogdan Laban potvrdio je za Insajder da je imao verbalni sukob sa Polovinom, ali tvrdi da nije bilo fizičkog obračuna. Na audio snimku koji je dospeo u javnosti u jednom trenutku se čuje zvuk poput lupanja šamara.

Laban i Polovina sastali su se u subotu u jednom subotičkom hotelu, navodno zbog plakata izlepljenih po celoj Subotici na kojima je pisalo "Bogdane, Bog je ljut".

Izvor: Beta