Tači: Nekoga će boleti istina o ubistvu Ivanovića

Predsednik Kosova Hašim Tači rekao je da će se otkriti ko su počinioci ubistva Olivera Ivanovića, iako će, kako je naveo, istina nekoga boleti.

Hašim Tači

"Istraga o ubistvu Olivera Ivanovića se nastavlja. Za sada nema indicija koje bi aludirale na etnički motivisan slučaj, ali prve informacije ukazuju na kriminalne, mafijaške motive. Sarađivaćemo da srpskim vlastima, kako bi dobili adekvatne informacije. Istina ce izaći na videlo iako će nekoga to boleti", rekao je Tači za N1.

On je pojasnio da se radi o preliminarnim podacima istražnih organa.

"Dalje ne mogu da govorim. Tu su i relevantne institucije koje će dati svoje rezultate. Međutim, možda postoje i kriminalne strukture povezane sa određenim političkim krugovima", dodao je Tači.

Lider građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara ispred svoje kancelarije.

Obdukcioni nalaz je pokazao da je Oliver Ivanović ubijen sa šest metaka iz pištolja "zastava M70A", poznatog kao "duga devetka".

U okviru istrage pre nekoliko dana privedena su dva policajca zbog sumnje da su manipulisali dokazima na licu mesta.

Kako je tužilac Sulja ranije rekao, na snimcima kamera se vidi da je jedan od policajaca uklonio jednu čauru sa lica mesta, odnosno da ju je stavio u džep.

Nakon hapšenja, tužilaštvo je predložilo pritvor za hapšenje, međutim Osnovni sud u Kosovskoj Mitrovici je doneo rešenje o odbijanju pritvora i odredio da se policajci brane sa slobode. Tužilac Sulja je protiv ovog rešenja podneo žalbu Apelacionom sudu.

Kako je rekao predsednik Osnovnog suda Nikola Kabašić, tužilac nije dao opravdane zahteve za određivanje pritvora. 

Sudija Kabašić juče je podneo ostavku na mesto predsednika Osnovnog suda, a razlozi za ostavku još nisu objavljeni.

U današnjoj izjavi za Insajder, glavni tužilac Osnovnog tužilaštva Šućri Sulja rekao je da su dvojici policajaca oduzeti mobilni telefoni, jer se na video snimku vidi da oni sa nekim razgovaraju. Kako je dodao, očekuju se rezultati veštačenja.

Izvor: N1, Insajder