Telekom na konferenciji bez novinarskih pitanja: Emitovaćemo TV N1, ali besplatno

Generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk na vanrednoj konferenciji za novinare saopštio je ponudu da ovaj državni kablovski operater u sistemu Telekoma besplatno emituju program televizije N1  "dok traju pregovori" sa United Media. Iako je u pitanju bila vanredna konferencija za medije, koja je sazvana kasno sinoć, čelnici Telekoma nisu odgovarali na pitanja novinara.

Konferencija za medije - Telekom Srbija

Konferencija za novinare Telekoma zakazana je kasno sinoć za danas u 10 časova. Trajala je svega 5 minuta i nakon izlaganja Predraga Ćulibrka i Vladimira Lučića ona je završena. Novinari nisu imali mogućnost da postave pitanja, a poručeno je da će se na pitanja odgovarati nakon što United grupa odgovori na njihov poziv da emituju Televiziju N1 besplatno. 

Predrag Ćulibrk je ponudu kompanije United Media o distribuciji kanala N1 po ceni od 0,4 evra po korisniku, ocenio kao "reketiranje", iznoseći kontraponudu Telekoma.

"Pošto tvrdite i svakodnevno ponavljate da postoji izraženi javni interes da ljudi u Srbiji gledaju N1, za sve korisnike Telekoma i Supernove emitovaćemo ga besplatno, sve dok traju pregovori. Ovom našom ponudom 800.000 domaćinstava dobija mogućnost da gleda N1, što je četiri puta više u odnosu na period od pre 17. januara", rekao je Ćulibrk.

On je dodao, da na ovaj način, Telekom poručuje da iza poteza te kompanije "nema nikakve politike".

Već danima traje polemika u javnosti o tome zašto se na kablovskim operaterima koje je nedavno kupio Telekom više ne vide kanali Junajted Medije, među kojima je i televizija N1.

O tome gde su tačno zapeli pregovori, Junajted grupa (vlasnik Junajted Medije i SBB-a) i Telekom iznose različite tvrdnje, a rezultat je da su građani ostali uskraćeni mogućnosti da preko kablovskih operatera iz brenda Supernova gledaju kanale kao što su N1, Sport klub i drugi.

Izvor: Insajder, N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.