Tramp poslao pismo i Vučiću i Tačiju

Predsednik SAD Donald Tramp, osim predsedniku Kosova Hašimu Tačiju, slični pismo uputio je i predsedniku Srbije Aleksandaru Vučiću. To je za Insajder potvrdila i Vučićeva savetnica za medije Suzana Vasiljević.

Donald Tramp

Na pitanje novinarke Insajdera da li je dobio pismo i sta piše u njemu savetnica za medije Aleksandra Vučića potvrdila je da je pismo stiglo, da je slične sadržine i da će ga komentarisati sutra.

Nekoliko sati nakon što je predsednik Kosova Hašim Tači na svom Fejsbuk nalogu objavio pismo koje mu je uputio američki predsednik, na portalu Politiko.eu pojavila se vest da je Vučić takođe dobio pismo pozivajući se na na potrvrdu Vučićeve savetnice za medije.

U tekstu "Tramp poziva Kosovo da iskoristi šansu za mir sa Srbijom", Politiko je naveo da je Vučićev savetnik za medije rekao da je i predsednik Srbije primio "slično pismo".

"U iznenadnoj intervenciji u posrnule pregovore medju balkanskim zemljama, Tramp je u pismu izneo mogućnost da se sastane u Beloj kući s Tačijem i Vučićem ako postignu dogovor. Vučić je dobio slično pismo od Trampa, rekao je njegov savetnik za medije", naveo je Politiko.

Predsednik Kosova Hašim Tači je tokom današnjeg dana na svom Fejsbuk nalogu objavio pismo koje mu je uputio američki predsednik.

U pismu koje je objavio navodi se da je Vašington spreman da Tačiju pruži pomoć u naporima da postigne dogovor koji bi uvažavao interese Kosova i Srbije. Takođe, u pismu se navodi i da su SAD investirale mnogo u uspeh Kosova kao nezavisne, suverene države.

Predsednik Kosova Hašim Tači zahvalio se danas predsedniku SAD Donaldu Trampu i u svojoj Tviter poruci rekao da se i on raduje tome da proslavi "konačnost mira" u Beloj kući i otvaranju puta Kosova u članstvo NATO, EU i UN.

Izvor: Insajder