Tužilac u Jagodini: Nema osnova da tražim svoje izuzeće

“Da bih tražio da se slučaj mogućeg podvođenja maloletnica sa tužilaštva u Jagodini prebaci na neko drugo, morao bih da ispunim uslove za to, recimo da dokažem da sam pristrasan, da sam u rodbinskim vezama sa licima koja se pojavljuju u slučaju. Pošto te uslove ne ispunjavam, nemam osnov da tražim izuzeće”, rekao je za Danas viši javni tužilac u Jagodini Radoslav Vučković.

Više javno tužilaštvo Jagodina

On je rekao da da bi to mogao da uradi i ako bi mu to naredioneki nadređeni tužilac.

“Ako bi mi naredio neki nadređeni tužilac da prebacim u neko drugo tužilaštvo, u nekom drugom gradu, tada bih jedino to mogao da uradim. Ovako nemam osnova da to samostalno tražim ili uradim”, objasnio je Vučković.

Prema njegovim rečima, policiji je naloženo da ispita sva lica koja se pominju u ovom kontekstu, posle čega će tužilaštvo preduzeti sledeće korake.

Tužilaštvo u Jagodini je, posle samoinicijativnog odlaska predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića i davanja izjave, pokrenulo postupak u slučaju podvođenja maloletnica u organizaciji Markovića, kako je to na konferenciji za novinare navela potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

Predsednica Udruženja tužilaca Lidija Komlen Nikolić za Insajder reklaje za Insajder da u ovom slučaju tužilaštvo u Jagodini ima elemenata da zatraži da se slučaj vodi pred nekim drugim tužilaštvom, imajući pre svega u vidu da je Jagodina mala sredina i da se svi znaju, a kako bi se sprovela nepristrasna istaga.

Izvor: FoNet, Danas