Tužilaštvo pokreće predistražni postupak o podvođenju maloletnica u Jagodini

Više javno tužilaštvo u Jagodini formiraće danas predmet povodom navoda o podvođenju maloletnica u tom gradu koji je na konferenciji za novinare iznela potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

Više javno tužilaštvo Jagodina

Viši javni tužilac u Jagodini Radoslav Vučković rekao je za portal Nova S da tužilaštvo ima saznanja iz medija i inicijativu predsednika Skupštine Jagodine Dragana Markovića kojom se zahteva utvrđivanje svih okolnosti.

"Zbog toga ćemo formirati predmet radi prikupljanja obaveštenja i utvrdjivanja eventualnih postojanja krivičnih dela", rekao je Vučković.

Nova saznaje i da bi tužilaštvo uskoro trebalo da izda nalog policiji za prikupljanje potrebnih obaveštenja o tim događajima, odnosno da pokrene predistražne radnje.

Podsetimo, potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić optužila je juče Markovića da je organizovao "žurke" u selu Končarevo kod Jagodine na kojima su "devojčice od 15, 16, 17 godina" podvođene pojedinim funkcionerima.

Lider Jedinstvene Srbije i predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma odbacio je te optužbe kao "najgnusnije laži koje je ikada čuo" i najavio da će tim povodom, sam otići u tužilaštvo.

Igor Jurić, osnivač Fondacije “Tijana Jurić” koji je početkom prošle godine potresao javnost tvrdnjom da zna za jednog visoko pozicioniranog političara koji je pedofil, izjavio je za Insajder da priča Marinike Tepić ima osnova “jer postoje i svedoci za sve što je javno rečeno”.

Izvor: Beta, Nova S, Insajder