Tužilaštvo za Insajder: Ispitujemo nestanak 80.000 evra iz sefa MUP-a, izvršilac i dalje nepoznat

Nestanak više od 80 hiljada evra iz jednog od sefova Uprave kriminalistčke policije u Beogradu ispituje Više javno tužilaštvo, potvrđeno je Insajderu u ovom tužilaštvu. Kako navode, Tužilaštvu koje je pokrenulo predistražni postupak je dostavljen izveštaj Sektora unutrašnje kontrole, a izvršilac i dalje nije poznat.

Više javno tužilaštvo, Palata pravde Foto: Srđan Ilić

“Da je novac nestao utvrđeno je u postupku kontrole postupaka čuvanja i postupanja sa privremeno oduzetim predmetima u pretkrivičnom postupku.  U pitanju je novac koji je oduzet od više različitih izvršilaca krivičnih dela, a radi se o iznosu od 87.500 evra”, navode u Višem tužilaštvu.

Dodaju da je postupak u toku i da u okviru zakonskih ovlašćenja, a u pravcu utvrđivanja navedenih nepravilnosti odnosno zloupotreba, zajedno sa pripadnicima policije preduzimaju radnje na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja i izvršioca koji još nije poznat.

Od kojih zaposlenih su do sada uzete izjave nije nam odgovoreno.

Podsetimo, u petak je N1 objavio da je iz sefa policije u Beogradu ukradeno više od 88.000 evra, a Sektor unutrašnje kontrole obavio je razgovore sa više policijskih službenika koji su imali kontakt sa navedenim novcem ili metalnom kasom u kojoj je čuvan.

Izvor: Insajder