Tužilaštvo za Insajder: Uhapšen predsednik opštine Grocka u vezi sa slučajem paljenja kuće novinara Jovanovića

Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović uhapšen je danas zbog sumnje na podstrekivanje paljenja kuće novinara Žig info Milana Jovanovića, potvrđeno je Insajderu u Drugom osnovnom tužilaštvu. Iz Tužilaštva je za Insajder rečeno i da je Simonoviću određeno zadržavanje. S druge strane, iz Ministarstva unutrašnjih poslova nismo dobili potvrdu da je predsednik opštine Grocka Simonović uhapšen.

Viši sud i tužilaštvo u Beogradu Foto: Srđan Ilić

Podsetimo, danas je Žig info, medijski portal iz Grocke, na svom Fejsbuk nalog objavio da bi povod za večerašnje obraćanje Aleksandra Vučića javnosti moglo da bude upravo to da je uhapšen Simonović. Kako su naveli, na teret mu se stavlja više krivičnih dela, a među njima je i sumnja da je nalogodavac za paljenje kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića.

„Naime, prema nezvaničnim saznanjima Žig Infa, kojeg je potvrdilo više izvora, danas u poslepodnevnim časovima uhapšen je predsednik GO Grocka, Dragoljub Simonović a. Prema istim saznanjima, Simonović je trenutno u policiji (29. novembar) gde daje izjavu. Na teret mu se stavlja više krivičnih dela, među kojim je i sumnja da je nalogodavac za paljenje kuće novinara našeg portala Milana Jovanovića“, objavio je Žig info danas oko 18 časova.

Podsetimo, istovremeno, ranije u toku dana, iz predsednikovog kabineta je stigla najava da će se predsednik vanredno obratiti građanima večeras od 20 časova.

Inače, jutros je agencija Tanjug prenela izjavu predsednika Vučića i da je čuo da ima važnih vesti u zemlji, ili „da može da ih bude, tako da treba da se vraćamo (iz Davosa) i da rešavamo probleme u zemlji“.

Podsetimo, zbog sumnje da su zapalili kuću novinara Milana Jovanovića iz Grocke, policija je prethodno uhapsila tri osobe. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je da su privedeni nalogodavac i još dve osobe za koje se sumnja da su izvršile krivično delo.

Novinaru Žig info kuće je zapaljena 12. decembra tokom noći. Nepoznati napadači sa kapuljačama su na njegovu garažu koja se nalazi u dvorištu bacili dva molotovljeva koktela, a u požaru je izgorela cela njegova imovina.

Jovanović je tada napomenuo da su on i Željko Matorčević, urednik portala Žig info, i ranije dobijali pretnje, kao i da su ih prijavljivali policiji uz navođenje imena osobe „koja želi da ih ubije“, ali da rezultati istrage nisu poznati.

Izvor: Insajder