Tužilaštvo zatražilo pritvor za predsednika opštine Grocka, on negira krivicu

Drugo osnovno tužilaštvo zatražilo je pritvor za predsednika Opštine Grocka Dragoljuba Simonovića osumnjičenog za podstrekivanje paljenja kuće novinara portala Žig Info Milana Jovanovića. U saopštenju tužilaštva se navodi da je na današnjem saslušanju Simonović izneo odbranu i negirao izvršenje krivičnog dela.

Milan Jovanović u zapaljenoj kući Foto: Cenzolovka

Drugo osnovno tužilaštvo je zatražilo pritvor za predsednika opštine Grocka kako ne bi uticao na svedoke i ponovio izvršenje krivičnog dela.

Iz Tužilaštva navode i da u vezi sa paljenjem kuće novinara Milana Jovanovića vode istragu protiv četvoro osumnjičenih.

Simonović je osumnjičen da je kao podstrekač izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

Podsetimo, zbog sumnje da su direktni izvršioci koji su zapalili kuću novinara Milana Jovanovića iz Grocke, policija je prethodno uhapsila tri osobe.

Predsednik opštne Grocka i visoki funkcioner SNS Dragoljub Simonović uhapšen je pre dva dana a informaciju o njegovom hapšenju potvrdio je i predsednik Srbije na konferenciji za novinare. On je izneo i informaciju da je u ovaj slučaj bio umešan i jedan policajac.

Predsednik Srbije je juče odgovarajući na pitanja Insajdera naveo da veruje da će predmet istrage biti i navodi o zloupotrebama u opštini Grocka o čemu je pisao novinar Jovanović.

Na pitanja novinarki Insajdera i Televizije N1 kako je moguće da je Simonović osumnjičen za "podstrekivanje na izazivanje opšte opasnosti" ako se zna da je novinar sa suprugom bio u kući u trenutku kada je zapaljena, Vučić je nekoliko puta ponovio da on nije tužilac.

Novinaru Žig info kuća je zapaljena 12. decembra tokom noći. Nepoznati napadači sa kapuljačama su na njegovu garažu koja se nalazi u dvorištu bacili dva molotovljeva koktela, a u požaru je izgorela cela njegova imovina.

Sam Jovanović je nakon paljenja kuće rekao da je pisao najviše o predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću, za koga je i izneo sumnje da stoji iza čitavog slučaja.