Tužioci u Podgorici saslušavaju rođake Luke Bojovića

U Tužilaštvu u Podgorici u toku je saslušanje majke Beograđanina Luke Bojovića, Anđelke Bojović (66), i njegovog brata od strica Matija Bojovića (35), osumnjičenih da su u Nikšiću pripremali likvidaciju ubice Anđelkinog mlađeg sina Nikole.

Presuda, ilustracija

Oni su uhapšeni u sredu u Nikšiću zbog sumnje da su pripremali likvidaciju Nikšićanina Ratka Koljenšića, potvrdila je policija.

Mediji, pozivajući se na policijske izvore, navode da policija sumnja da su majka i brat od strica Luke Bojovića prikupljali podatke o Koljenšiću, optuženom da je 2013. godine u Beogradu učestvovao u ubistvu Anđelkinog mlađeg sina Nikole.

Policija je u nikšićkom naselju Straševina, u blizini kuće Koljenšića, našla vozilo u kojem su bili Bojovići. U automobilu je nađen fotoaparat sa snimcima te kuće.

Koljenšić je decembra prošle godine izašao iz zatvora i od tada je pod policijskim nadzorom zbog sumnje da mu preti opasnost.

Po optužnici ubistvo Nikole Bojovića naručio je Slobodan Šaranović, uveren da je Lukina kriminalna grupa ubila njegovog brata Branislava. Šaranović je ubijen 11. marta ove godine ispred svoje kuće u Budvi.

Izvor: Beta