U Crnoj Gori uhapšen Ivan Kontić, osumnjičen za prebijanje mladića u Novom Sadu

U podgoričkom naselju Zabjelo, a po međunarodnoj poternici Interpola Beograd, uhapšen je Ivan Kontić, osumnjičen za prebijanje mladića u Novom Sadu, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Hapšenje, policija

"Službenici Sektora kriminalističke policije – Odseka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL Europol SIRENE su danas oko 18 sati, sprovodeći višednevnu ciljanu potragu, uz asistenciju pripadnika Sektora specijalne policije, lišili slobode I.K. državljanina Crne Gore", navodi se u saopštenju Uprave policije.

I.K. je uhapšen na osnovu međunarodne poternice NCB Interpol Beograd.

"On se potražuje za krivično delo ubistvo u pokušaju koje je izvršio, kako se sumnja, na teritoriji Republike Srbije", naveli su iz Uprave policije.

I.K. je, kako se dodaje, uhapšen u iznajmljenom stanu u podgoričkom naselju Zabjelo.

Podsetimo, Kontić je osumnjičen da je krajem avgusta pretukao mladića u Novom Sadu.

"Intenzivno tragamo za Ivanom Kontićem (30), zbog sumnje da je dvadesetosmogodišnjem mladiću zadao više udaraca u predelu glave i tela, usljed čega je on izgubio svest, a nakon toga je oštećenom polomio obe podlaktice. Po nalogu nadležnog tužilaštva radimo na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja, kao i na pronalasku i hapšenju osumnjičenog", navodeno je tada u saopštenju policije Srbije.

Društvenim mrežama kružio je snimak na kome se videlo kako nepoznati mladić brutalno tuče drugog muškarca, a potom mu, dok leži u besvesnom stanju na zemlji, lomi ruke.

Na snimku se vidi kako muškarac sedi na drugom, dok je on već na zemlji i pesnicama ga udara u glavu. Nasilnik se nije zaustavio u batinjanju sve dok se pretučeni muškarac nije onesvestio, ali čak i to ga nije sprečilo da nastavi dalje da ga bije. Na snimku se vidi da je, uz pretnju, oterao jednog mladića koji je pokušao da ga odvoji od momka koji je na podu ležao bez svesti.

Potom je povređenog i besvesnog momka pomerio, kako bi ga namestio na bok, da bi mu polomio obe ruke, što je brutalno i učinio.

Sve to je posmatralo nekoliko ljudi, a jednog momka, sprečio je drugi iz te grupe i nije mu dozvolio ni da pokuša da odvoji nasilnika od onesvešćenog mladića, jasno se vidi na snimku sa beznednosne kamere.

Izvor: RTCG, Insajder