U KC Niš u poslednja 24 sata preminula dva pacijenta

Pomoćnik direktora KC Niš Goran Stanojević rekao je danas da su u ovoj ustanovi u poslednja 24 sata preminule dve osobe. Dodao je i da je na respiratorima 10 pacijenata.

Nova zgrada KC Niš / Foto: kcnis.rs

Stanojević je za RTS rekao da je u četiri kovid bolnice KC u Nišu trenutno smešteno 250 pacijenata, od kojih je 107 kovid pozitivnih, a sa najtežom kliničkom slikom je 10 pacijenata koji su na mehaničkoj ventilaciji. Dodaje i da je šestoro njih sa kovid pozitivnom infekcijom.

"U dečjem kovid centru smešteno je 10 pacijenata od kojih je pet kovid pozitivno i svi su u stabilnom zdravstvenom stanju", kaže Stanojević.

Tokom jučerašnjeg dana, prema njegovim rečima, bilo je 120 pregleda u prijemno-trijažnom centru a primljen je 21 pacijent.

"Ako to uporedimo sa prethodnim danima kada je bilo između 30 i 40 prijema to je blagi pad, ali nas to ne zavarava. Mi smo obezbedili dovoljan kapacitet i dovoljan broj postelja za prijem", rekao je Stanojević.

Pacijenti su, kako kaže Stanojević, uglavnom sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

"Primamo pacijente iz čitave jugoistočne Srbije, ne samo iz Niša i okoline. Svakodnevno nam stižu pacijenti iz Vranja, Leskovca, Surdulice sa najtežom kliničkom slikom i potrebom respiratorne potpore", objašnjava Stanojević.

Dodao je i da je karakteristika ovog pika da se javlja dosta mladih ljudi srednjeg starosnog doba.

Izvor: Insajder