U Novom Sadu uhapšen muškarac zbog širenja panike

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su B. S. (1985) zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo izazivanje panike i nereda.

Hapšenje, policija

Kako se navodi u saopštenju, sumnja se da je u svom preduzeću nakon svađe sa kolegom neistinito izjavio da je bio u društvu sa osobama zaraženim korona virusom što je izazvalo strah i paniku među zaposlenima.

“B. S. je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu”, navodi MUP.

Otišao u kafanu umesto u samoizolaciju, podneta krivična prijava

Prethodno je u Osnovno tužilaštvo u Kruševcu zbog saslušan muškarac iz Varvarina i to zbog kršenja naredbe o samoizolaciji od 14 dana koja mu je određena ranije.

On je umesto u kućnu izolaciju, koju mu je odredila sanitarna granična inspekcija Ministarstva zdravlja po povratku u zemlju iz inostranstva, juče otišao u kafanu.

Nakon saslušanja, tužilaštvo mu je odredilo nadzor policije u samoizolaciji, a krivičnu prijavu protiv njega podneće u redovnom postupku.

Za krivično delo “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije” zaprećena je novčana kazna ili kazna do tri godine zatvora.

Kako je danas najavila premijerka Ana Brnabić, Vlada Srbije doneće odluku za sve građane koji dolaze iz inostranstva da se odeđuje karantin od 28 dana. Kako je navela, zone karantina će biti u međuvremenu utvrđene. Za sve ostale građane važi obaveza od 14 dana izolacije.

„Uvodimo za sada novčane kaznene mere za sve koji prekrše meru samoizolacije, najviša 150.000 dinara. Razmišljali smo i o zatvora, ali to ne bi bilo dobro, da ne bi uneli virus u zatvor“ , rekla je, izmešu ostalog, danas Ana Brnabić.

U Srbiji je dosad registrovano 55 zaraženih koronavirusom, a Vlada Srbije sinoć je donela odluku o uvođenju vanrednog stanja. Sve najnovije podatke o koronavirusu možete pročitati na sledećem linku.

Izvor: Insajder