U sklopu akcije hapšenja u toku pretresi stadiona Partizana i Crvene zvezde

Pripadnici policije pretresaju i obezbeđuju stadione partizana i Crvene zvezde u Beogradu nakon jutrašnjeg hapšenja grupe osumnjičenih za teška krivična dela među kojima su i Veljko Belivuk i Marko Miljković. Iz Uprave Partizana navode da će se oglasiti po odlasku policije, odnosno kada budu imali više informacija.

Pretres i hapšenja na stadionu Parizana, 4.2.2021. / Foto: Srđan Ilić

Mediji prenose da je osim pretresa, na stadionu uhapšena još jedna osoba. Identitet uhapšene osobe još nije saopšten, a policija je, kako prenosi RTS, sa stadiona Partizana uklonila transparent Belivukove navijačke grupe.

Stadion Partizana okružuju jake snage policije i zaposleni jutros nisu mogli da uđu na posao. Tu se nalaze uprave klubova sportskog društva. Ovo se ne odnosi na prvi tim fudbalskog kluba jer Partizan trenira na Teleoptiku i kako nam je rekla porparolka kluba Biljana Obradović treninzi se odvijaju prema ranijem raposredu.

Pod policijakom opsadom je i stadion Crvene zvezde. Kako se nazvanično saznaje svi treninzi tog kluba su pomereni. Portparol kluba Miljan Milošević se nije javljao na pozive Insajdera, a Žandarmerija je oko čitavog stadiona Zvezde, blokirana je zapadna i južna tribina gde je ulaz u službene prostorije kluba

Podsetimo, u jutrašnjoj akciji policije, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšeno je 16 osoba.

Pretres i hapšenja na stadionu Parizana, 4.2.2021. / Foto: Srđan Ilić

Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić je još jutros potvrdio da je sprovedena akcija, da su u toku pretresi i uviđaji na 30 lokacija, a da je prema 16 lica doneto rešenje o zadržavanju i oni će biti sprovedeni tužiocu za organizovani kriminal. 

Na konferenciji za novinare zamenik načelnika Uprave kriminalističke policije Ninislav Cmolić rekao je da je grupa koja je jutros razbijena odgovorna za seriju monstruoznih zločina.

Prema njegovim rečima kriminalna grupa se krila iza navijačke grupe Partizana.

Pretres i hapšenja na stadionu Partizana / Foto: Srđan Ilić

"Napominjem da to nisu nikakvi navijači već kriminalci. Mi ćemo dokazati za svakog pojedinačnog od njih. Nećemo tolerisati nikakve oblike kriminala bez obzira da li se kriju iza navijačkih grupa", rekao je Cmolić.

Podsetimo, Veljko Belivuk sa nadikom Velja Nevolja pažnju javnosti prvi put privukao je 2016. kada je sa Darkom Ristićem napao direktora FK Partizan Miloša Vazuru i pripadnike njegovog obezbeđenja.

Ubrzo, zajedno sa ubijenim Aleksandrom Stankovićem, zvanim Sale Mutavi preuzima vođstvo tribine Partizana.

Oni su, kako je i sam Belivuk u intervjuu za Newsweek rekao, na tribinu Partizana došli prvo kao plaćeno obezbeđenje pojedinim vođama „Alkatraza“, među kojima je Aleksandar Vavić, da bi kasnije tu garnituru vođa sa tribine, kako je naveo, i proterali.

„Na južnoj tribini je bio neki sukob koji nisu mogli da reše, tadašnji 'Alkatrazi', Dedović, Vavić i ekipa. Mi smo tu došli kao njihova zaštita. Međutim, s vremenom klupko počinje da se odmotava i mi shvatamo da uopšte nije ispravno to što rade. Tada odlučujemo da uzmemo stvar u svoje ruke. Ušli smo u otvoreni sukob s tim nebitnim Vavićem, koji je prethodno ovde predstavljao strah i trepet… I mi smo rešili da postavimo stvari na svoje mesto. Jer neću ja da dolazim da branim tog nekog Džonija Klempavog, Vavića i takve za dnevnicu, a oni da muzu sve živo odakle mogu… Onda smo porazgovarali s tadašnjim vođama navijača, objasnili im da je njihovo vreme prošlo, da su završili karijeru, da su dosta drali ljude i da od sada puste da se to radi kako treba“, poručio je Belivuk u intervjuu koji je dao u prostorijama kluba.

Belivuku je u međuvremenu suđeno za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića krajem januara 2017. Nakon nedostatka dokaza je oslobođen.

Nekim od poslednjih sukoba u Fudbalskom klubu Partizan, kako u upravi tako i na tribinama, ali i time kako se predstavnici vlasti uporno povlače pred nasilnicima i hordama huligana, novinari Insajdera bavili su se između ostalog u emisiji Jači od države.

Izvor: Insajder