U Smederevu i Bujanovcu uvedena vanredna situacija zbog koronavirusa

Nakon sednice gradskog kriznog štaba i na preporuku epidemiologa iz Zavoda za javno zdravlje Požarevac, u Smederevu je proglašena vandrenda situacija. Između ostalog, to podrazumeva i zabranu okupljanja više od pet lica na otvorenom i zatvorenom prostoru, uz obavezu nošenja zaštitnih maski.

Smederevo, foto: Wikipedia

Kafići i restorani koji nemaju bašte radiće do 21 sat, a ugostiteljski objekti sa baštama do 23 sata, potvrdila je za RTS komadant kriznog štaba, gradonačelnica dr Jasna Avramović. Takođe je dodala, da situacija nije alarmantna i da je pod kontrolom.

Vanredna situacija proglašena je i u Bujanovcu gde je takođe zabranjeno okupljanje više od pet lica na otvorenom i zatvorenom prostoru, a rad kafića i restorana ograničen do 21 sat za one koji nemaju bašte, a do 23 sata za ugostiteljske objekte sa baštama, rekao je za RTS zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije Stojanča Arsić.

Komunalna inspekcija i policija kontrolisaće poštovanje mera.

Juče je vanredna situacija uvedena u Rumi, a aktuelna epidemiološka slika bila je razlog za uvođenje vanredne situacije dan ranije i u Sremskoj Mitrovici i Bajinoj Bašti.

Zbog rasta broja zaraženih koronavirusom prethodno je u 25 opština i gradova doneta ista odluka - Beogradu, Leskovcu, Loznici, Brusu, Priboju, Požegi, Lučanima, Vladičinom Hanu, Bogatiću, Užicu, Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu, Vranju, Ivanjici, Šapcu, Čačku, Kraljevu, Arilju, Aleksandrovcu, Novoj Varoši, Valjvu, Kruševcu, Vladimircima i Prijepolju.

Izvor: RTS, Insajder