U Srbiju stigao kineski lekarski tim i prvi deo humanitarne pomoći medicinskog materijala i opreme

U Srbiju je večeras stigao lekarski tim specijalista iz Kine koji su imali iskustva u borbi sa koronavirusom kao i prvi deo humanitarne pomoći medicinskog materijala i opreme od kineske Vlade. Avion Er Srbije kojim su došli lekari i dopremljena pomoć, večeras su na aerodromu dočekali ambasadorka Kine u Beogradu Čen Bo i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Delegacija medicinskih kineskih stručnjaka na putu za Srbiju

"Danas je stigao prvi deo pomoći kineske Vlade, medicinski materijali i oprema. Stigli su i medicinski stručnjaci. Oni su se podučili u prvoj liniji fronta protiv virusa. Oni su se odatle uputili na novo ratište ka Evropi, i Srbiji da pomognu", rekla je ambasadorka Kine u Beogradu.

Upozorila je zatim da virus COVID-19 predstavlja neprijatelja celog čovečanstva.

"U ovom trenutku najvažnija je solidarnost. Mi ćemo biti zajedno, zajedno smo jaki. Sa Srbijom da se borimo do konačne pobede", rekla je ambasadorka.

Dolazak kineskih medicinskih stručnjaka i opreme; FOTO: BudućnostSrbije

Novinarima se obratio i predsednik Srbije. On se zahvalio predsedniku Kine Si Đinpingu, Komunističkoj partiji Kine i građanima Kine na ogromnoj pomoći i podršci.

"Dolazak kineskih stručnjaka je od ogromnog značaja za našu zemlju. Oni su prvi pobedili ovaj virus. Mi ćemo sutra imati prvi sastanak, slušati sve što oni kažu i uraditi sve što oni kažu", rekao je predsednik Vučić.

Podsetio je da je sve što je u avionu i što će stići drugim avionom narednih dana, donacija Narodne Republike Kine.

"Pokazali su se kao prijatelji kada je teško, kada se bori za život", rekao je Vučić i dodao da su stigle rukavice, maske i respiratori koji su jako važni u borbi protiv virusa COVID-19.

Izvor: Insajder