Ubijen Slobodan Šaranović, optužen za organizovanje ubistva Nikole Bojovića

Crnogorska policija saopštila je da intenzivno radi na rasvetljavanju ubistva Slobodana Šaranovića koji je sinoć ubijen u Budvi. Šaranović je, kako prenose mediji, glavni osumnjičeni za ubistvo Nikole Bojovića, brata navodnog vođe Zemunskog klana Luke Bojovića.

/ SRĐAN ILIĆ /

"Preduzimamo sve neophodne mere i radnje na nalaženju izvršioca i rešavanju ovog krivičnog dela", saopšteno je iz Uprave Policije Crne Gore.

Prema prvim informacijama koje prenose mediji, na Šaranovića je pucano iz kola u pokretu u budvanskom naselju Dubovica. Šaranović je ostao na mestu mrtav. Podgoričke Vijesti pišu da su nadzorne kamere snimile napadače.

Ko je Šaranović

Slobodan Šaranović glavni je osumnjičeni za ubistvo Beograđanina Nikole Bojovića, zbog čega je gotovo tri godine proveo u pritvoru u zatvoru u Spužu.

Kako piše list Blic, Šaranović je 8. decembra prošle godine pušten iz pritvora gde je bio zbog sumnje da je s Ratkom Koljenšićem iz Danilovgrada organizovao ubistvo Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića, navodnog vođe Zemunskog klana, u centru Beograda 29. aprila 2013.

Od trenutka hapšenja Šaranović je negirao krivicu. Ovaj list navodi i da je nedavno tokom ročišta kazao da "ako ikada bude u mogućnosti da će se 'odužiti' svima koji su mu smestili da odgovara pred sudom".

U optužnici piše, kako prenosi Blic, da su planirana ubistva i Vladimira Jovanovića i Filipa Koraća, za koje su optuženi smatrali da su pripadnici Bojovićeve organizovane kriminalne grupe, a koju su smatrali odgovornom za ubistvo Branislava Šaranovića, Slobodanovog brata, ubijenog u Beogradu 2009.

Istraga o ubistvu Bojovića vodi se i u Srbiji i u Crnoj Gori, a Šaranović je glavni osumnjičeni u oba slučaja.

Prema tvrdnjama, Šaranović je organizovao ubistvo Bojovića, kako bi se osvetio njegovom bratu Luki Bojoviću.

Iako je za tri godine više puta traženo izručenje Šaranovića Beogradu, to je odbijeno jer je veće Višeg suda u Podgorici ocenilo da nije bilo uslova za njegovo, kao i izručenje Koljenšića, jer je ubistvo organizovano u Crnoj Gori.

Mediji pišu i da je Slobodan Šaranović bio vlasnik više preduzeća u Srbiji, Crnoj Gori i Austriji. Preko srpskih kompanija Lutrijafilnik i Četrdeset kamenje, posedovao je devet menjačnica i nekoliko kockarnica. Vlasnik je i firme Filnik, sa sedištem u Beču, uključene u kockarski biznis. U Crnoj Gori su njegovom vlasništvu bile i kompanije Slobšar & Cok iz Budve i Quercus iz Podgorice, ugašene 2008.

Nedugo nakon ubistva brata, kako prenose mediji, Slobodan Šaranović je u izlog svoje menjačnice u Beogradu postavio plakat s bratovljevom slikom i porukom da će vredno nagraditi svakog ko mu pomogne da otkrije nalogodavce ubistva.

Kako prenosi list Blic, kao Bojovićev ubica optužen je Saša Cvetanović, koji je za ovaj posao navodno dobio 15.000 do 20.000 evra. Cvetanović je uhapšen u Tološima i sada sudi mu se u Beogradu.

Pre desetak dana u Specijalnom sudu u Beogradu počelo je suđenje grupi optuženoj za organizaciju ubistva Bojovića, ali i Miloša Vidakovića u Budvi. Optuženi Miloš Delibašić, jedan od organizatora grupe uz Slobodana Šaranovića, vređao je svog prijatelja Miloša Vojinovića koji je detaljno priznao krivicu i rekao da je lično ubio Vidakovića.

Za ubistvo i organizaciju ubistva Bojovića i Vidakovića Šaranoviću i Koljenšiću u Beogradu se sudilo u odsustvu, dok su se na optuženičkoj klupi našli Delibašić, Vojinović, Cvetanović, Slaviša Novaković i Goran Bojanić.

Izvor: Blic, Vijesti, Beta