Uhapšena dvojica policajaca osumnjičena da prilikom pretresa namerno nisu pronašli dokaze protiv Belivuka

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova  po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, odredili su zadržavanje do 48 sati dvojici policajaca zbog sumnje da prilikom pretresa stana uhapšenog Veljka Belivuka, namerno nisu pronašli dokaze.

Hapšenje pripadnika organizovane kriminalne grupe Velljka Belivuka Foto: MUP

Kako je saopštio MUP, policajci P.L. i B.V. su uhapšteni zbog postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu počinili krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, saopšteno je iz MUP.

“Postoje osnovi sumnje da su P.L. i B.V. 4. februara ove godine prilikom pretresa stana i drugih prostorija u sklopu akcije hapšenja osumnjičenih da su članovi organizovane kriminalne grupe koju su predvodili V.B. (Veljko Belivuk) i M.M. (Marko Miljković), svesno i voljno površno pretresli jedan stan kako ne bi pronašli predmete krivičnog dela”, navedeno je u saopštenju.

MUP navodi da je naknadnim pretresom, policija u tom stanu pronašla pištolj, a osumnjičeni se terete i da nisu oduzeli novac koji je pronađen u stanu prilikom pretresa, iako je bio predmet krivičnog dela i naveden u naredbi o pretresanju.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Nije poznato ko su privedeni pripadnici MUP, kako ni na kojim pozicijama su se nalazili.

Šef Uprave kriminalističke policije Bogdan Pušić juče je tokom gostovanja ne TV Pink, tokom koje su prikazani i pojedini snimci dosad nepozati javnosti koji su očigledno deo istrage, rekao da su prilikom pretresa stana Veljka Belivuka, koji je bio ozvučen, dvojica policajaca razgovarala o tome kako da mu pomognu i da će taj slučaj biti istražen. Pušić je naveo da je pri ponovnom pretresu stana nađeno oružje koje ova dvojica policajaca nisu našla tokom prvog pretresa.

Prethodnih dana zvaničnici su navodili da je kriminalna grupa Belivuka imala saradnike i u državnim službama ida neće biti zaštićen niko za koga se utvrdi da je sarađivao. Sličnu poruku preneo jutros i ministar odbrane u izjavi nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.