Uhapšene još četiri osobe zbog paljenja automobila u Nišu

Niška policija uhapsila je četiri osobe zbog paljenja automobila jednog inspektora policije u tom gradu, saopšteno je danas. 

hapšenje ilustracija

Kako se navodi, uhapšeni su B.M. (24), L.S. (23) iz Niša, B.J. (20) iz Pirota i N.S. (29) iz okoline Merošine.

Sumnja se da je L.S. angažovao B. M. i B. J. da 15. novembra prošle godine zapale vozilo marke 'mercedes', a N.S. da ih svojim vozilom odveze do kuće oštećenog. 

Vozilo je, kako se sumnja, poliveno benzinom, zapaljeno i u potpunosti je izgorelo.

Prilikom hapšenja, kod B.M. je pronađeno 11 tableta MDMA, pa će protiv njega Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu biti podneta i krivična prijava zbog neovlašćenog držanja opojnih droga.

Njima je određeno zadržavanje nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu zbog izazivanja opšte opasnosti.

Osumnjičenima za paljenje automobila u Nišu Osnovno javno tužilaštvo odredilo je pritvor do 30 dana.

Prethodno je u subotu policija objavila da je osumnjičenima za paljenje automobila u Nišu, sa drugim inicijalima, S. S. (22), A. Ž. (22) i N. S. (27), određen pritvor.

Nakon ovog hapšenja, mediji su preneli nezavanične informacije da se radi o paljenju automobila službenog vozila načelnika Odeljenja kriminalističke policije Dejana Utvića.

Podsetimo, u Nišu je u toku prošle godine zabeležno više nerasvetljenih slučajeva paljenja automobila.

Nakon serije paljenja i eksplozije automobila u Nišu smenjen je načelnik Policijske uprave Niš Ninoslav Mitić. Odluka o smeni nije obrazložena a razloge za smenu nije hteo da komentariše ni sam Mitić.

Izvor: Beta, Insajder