UNS: Firma Željka Joksimovića, Manje Grčić i RTV Pančevo kupila prava na žig Tanjuga na deset godina

Firma "Tačno" iz Beograda je za 628.000 evra stekla pravo da u određenom vremenskom periodu koristi imovinska prava Tanjuga, prenosi Udruženje novinara Srbije (UNS) odgovor Republičke direkcije za imovinu.

Zgrada novinske agencija Tanjug

"U konkretnom slučaju ne radi se o prodaji Tanjuga, već o ustupanju iskorišćavanja drugih imovinskih prava, na određeni vremenski period, uz odgovarajuću naknadu, koja je iznad procenjene vrednosti utvrđene Izveštajem o proceni vrednosti svakog pojedinačnog imovinskog prava Javnog preduzeća Novinska agencija Tanjug", odgovorili su UNS-u iz te direkcije.

Prava da koristi žig, odnosno ime Tanjuga, kupila je firma "Tačno" osnovana u novembru, pet dana pošto je oglašena prodaja žiga i imovinskih prava Tanjuga. Njeni osnivači su RTV Pančevo sa 60 odsto kapitala uz osnivački ulog od 600 dinara i "Minacord media" sa 40 odsto kapitala sa ulogom od 400 dinara. Zakonski zastupnici "Minacord media" su Željko Joksimović i Manja Grčić, dodaje se u saopštenju UNS-a.

UNS podseća da je Akcionim planom za primenu Medijske strategije predviđeno je da prvi kvartal 2021. godine bude rok za okončanje privatizacije novinske agencije Tanjug.

Novinska agencija Tanjug zvanično je ugašena pre pet godina, nakon što nije bilo zainteresovanih za privatizaciju, ali je nastavila da radi.

Izvor: Insajder