Vavić priznao da je naneo teške telesne povrede u zamenu za kućni zatvor

Nikola Vavić, brat jednog od nekadašnjih vođa navijačke grupe Partizana Aleksandra Vavića, nagodio se sa Trećim osnovnim tužilaštvom o priznanju krivičnog dela teške telesne povrede kada je ispred jednog beogradskog splava pretkukao dvadesetjednogodišnju devojku i njenog dečka, potvrđeno je Insajderu. Kako dodaju, Vavić se nagodio na kaznu od šest meseci kućnog zatvora uz nanogicu. 

Nikola Vavić

Sporazum o priznanju krivičnog dela teške telesne povrede treba da potvrdi Treći osnovni sud u Beogradu. 

Prema sporazumu, on u kućnom zatvoru treba da bude pod elektronskim nadzorom odnosno da nosi elektronsku narukvicu oko noge, preko koje će se pratiti njegovo kretanje. 

Podsetimo, Nikola Vavić osumnjičen je da je početkom septembra ove godine pretukao dvadesetjednogodišnju devojku i naneo joj teške povrede udarcima pištoljem u glavu. 

Kako je pisao Insajder, ovo nije prvi incident u kom je akter Nikola Vavić, inače brat nekadašnjeg vođe navijačke grupe Alkatraz Aleksandra Vavića, kog je policija dovodila u vezu i s trgovinom drogom.

Nikola Vavić upucan je sredinom januara u nogu nakon tuče ispred jednog kluba na Terazijama u Beogradu.

Prema pisanju beogradskih medija, zbog ovog ranjavanja uhapšen je Lazar Vukićević (26), a Vaviću je život praktično spasao policajac, koji je pojurio i uhapsio napadača.

Kako je pisao list Blic, Nikola Vavić u svom policijskom dosijeu ima zatvorsku kaznu od tri i po godine zbog prodaje droge i držanja oružja, a iz zatvora je izašao 2012. nakon amnestije predsednika Tomislava Nikolića.

Izvor: Insajder