Vesić: I mi ćemo čuvati gradsku skupštinu, štrajk za sad odložen (VIDEO)

Zamenik gradonačelnika Beograda i funkcioner Srpske napredne stranke Goran Vesić saopštio je da su i  gradski odbornici vladajuće koalicije doneli odluku da narednih dana čuvaju gradsku skupštinu od “ fašista koji hoće nasiljem da preuzmu vlast”. Kako je rekao, štrajk glađu koji je juče najavio, za sada je samo odložen.

Goran Vesić Foto: Srđan Ilić

"Mi ćemo čuvati izbornu volju građana zato ćemo od danas da čuvamo i gradsku skupštinu i ostale lokalne skupštine. Ja sam zahvalan svim odbornicima koji su se odazvali jer od danas građani treba da znaju da od fašista čuvamo slobodu i demokratiju" , rekao je Vesić na konferenciji za novinare sa odbornicima vladajuće koalicije.

Na pitanje novinara Insajdera da li čuvanje gradske skupštine znači da ne veruju MUP-u koji nasilje, ukoliko ga bude, i treba da spreči, Vesić je rekao da „oni kao narodni predstavnici imaju pravo da čuvaju narodne institucije“.

Zamenik gradonačelnika je takođe pozvao "građane Beograda da sutra ne nasedaju na provokacije jer je opozicija za sutra pripremila nasilje i da upadne u legalne institucije".

"Mi razumemo da postoje građani koji su nezadovoljni i sa njima smo spremni da razgovaramo" , istakao je Vesić i dodajući da sa predstavnicima opozicije ipak nisu spremni da razgovaraju.

Što se tiče juče najavljenog štrajk glađu, Vesić je dodao da je on za sad samo odložen.

"Štrajk glađu bio je motivisan da se skrene pažnja međunarodne i domaće javnosti na nasilje koju vrši predstavnici opozicije" , rekao je Vesić.

 

Prethodno je, predsednik poslaničke grupe Srpska napredna stranka Aleksandar Martinović najavio da su odluku o "odbrani Narodne skupštine" doneli i narodni poslanici SNS-a i ostalih poslaničkih grupa iz vladajuće stranke.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.