Više javno tužilaštvo: Aleksić negirao optužbe za 15 krivičnih dela

Miroslav Mika Aleksić, vlasnik škole glume, koga je šest učenica optužilo za silovanje ili nedozvoljene polne radnje, danas je pred Višim tužilaštvom u Beogradu negirao krivicu.

Više javno tužilaštvo

On se tereti da je u periodu od 2008. do 2020. godine izvršio osam krivičnih dela silovanja iz čl. 178 KZ i sedam krivičnih dela nedozvoljene polne radnje iz cl 183 KZ na štetu šest oštećenih, od kojih je jedna maloletna, dok su prema ostalim oštećenima radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloletne i nakon punoletstva, navodi Više javno tužilaštvo u saopštenju.

Aleksić je prilikom saslušanja negirao izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret, a na predlog tužilaštva zatraženo je produženje pritvora. Zbog potencijalnog uticaja na svedoke i uznemiravanje javnosti osumnjičenom je produžen pritvor do 30 dana. 

Više javno tužilaštvo u Beogradu će, kako se navodi, sprovesti dalju istragu.

"S obzirom na težinu krivičnih dela koja se osumnjičenom stavljaju na teret, kao i činjenicu da su krivična dela izvršena od strane lica koje je uživalo poverenje celokupne srpske javnosti, da je u konkretnom slučaju došlo do uznemirenja javnosti, a naročito imajući u vidu da su krivična dela izvršena i prema maloletnim licima, te da je zakonska obaveza svih učesnika u postupku da ne iznose činjenice koje saznaju u toku postupka, a pogotovo imajući u vidu interese oštećenih koje tek treba da budu ispitane u istrazi, pored informacija koje smo već izneli, u ovom trenutku nećemo izlaziti u javnost sa detaljima samog postupka. Napominjem da će o svim radnjama koje budu preduzete u toku istrage javnost biti blagovremeno obaveštena", zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je juče da su pripadnici MUP-a uhapsili Aleksića zbog postojanja osnova sumnje da je u vremenskom periodu od 2012-2020. godine u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dve za vreme izvršenja krivičnog dela bile maloletne.

Saopštenje MUP-a usledilo je dan nakon što je Blic objavio priču da je glumica Milena Radulović je rekla da ju je reditelj više puta silovao.

Podršku glumici i drugim devojkama koje su slučaj prijavile policiji uputila je i potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović, ali i mnoge javne ličnosti. Podršku su pružili i ministri Vlade Srbije, kao i Fakultet dramskih umetnosti.

Izvor: Insajder