Više tužilaštvo: Istraga o Kontiću pokrenuta 12. septembra, nakon prijave MUP-a

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu saopštilo je, u odgovoru N1, da je pokrenulo istražni postupak protiv Ivana Kontića, koji je osumnjičen da je pre tri nedelje brutalno pretukao mladića u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, tek 12. septembra zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu / Foto: ns.vi.jt.rs

"Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, a nakon podnete krivične prijave od strane MUP PU Novi Sad, pokrenulo je istražni postupak protiv I. K. naredbom o sprovođenju istrage od 12. septembra 2020. godine, zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju iz člana 113 u vezi sa čl. 30 Krivičnog zakonika, učinjenog na štetu M. M", navodi se u odgovoru koji je potpisao zamenik javnog tužioca Zoran Jakovljević.

Tužilaštvo navodi i da je u toku "prikupljanje dokaza radi donošenja javnotužilačke odluke".

Dodaje se i da je osumnjičenima O. L. i L. V. određeno zadržavanje 13. septembra u trajanju do 48 sati, kada će biti izvedeni pred javnog tužioca.

Jednom od osumnjičenih se stavlja na teret da je učestvovao u tuči, a drugom da je bio saučesnik. 

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je juče da su lekari obavestili novosadsku policiju o prebijanju dvadesetosmogodišnjeg mladića 24. avgusta.

Načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić je izjavio da policija radi na rasvetljavanju slučaja prebijanja u Jevrejskoj ulici od trenutka kada je ovaj događaj prijavljen policiji.

"Ne samo da je istog momenta o svemu obavešteno nadležno tužilaštvo, već su do sada obavljeni razgovori i sa oštećenim, ali i sa više ljudi koji su te večeri bili prisutni na mestu događaja", naveo je Šušnjić u pisanoj izjavi.

Ministarstvo unutrašnjih poslova intenzivno traga za Ivanom Kontićem (1990) koji je osumnjičen da je, u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, pretukao dvadesetosmogodišnjeg mladića i tom prilikom mu naneo teške telesne povrede. MUP je objavio i fotografiju osumnjičenog i pozvao građane da se jave Policijskog upravi Novi Sad ukoliko imaju bilo kakvu informaciju.

Izvor: N1