Viši sud u Beogradu: Odbijen zahtev tužioca da se Srđanu Nogu odredi pritvor

Bivši član Dveri Srđan Nogo, koji je danas saslušan u tužilaštvu zbog sumnje da je vršio nasilje i učestvovao u neredima koji su se dogodili tokom protesta ispred Narodne skupštine Srbije, pušten je na slobodu. Kako je saopštio Viši sud u Beogradu zahtev javnog tužioca da mu se odredi pritvor odbijen je kao neosnovan.

Srđan Nogo Foto:Dveri

"Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je dana 11.jula 2020.godine, nakon saslušanja osumnjičenog S.N doneo rešenje kojim je odbio predlog zamenika javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora prema osumnjičenom S.N, kao neosnovan", navodi se u saopštenju.
Dodaje se da je protiv navedenog rešenja dozvoljena žalba u roku od tri dana od prijema rešenja krivičnom vanpretresnom veću ovog suda.

"Osumnjičenom S.N se stavlja na teret da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu", stoji u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

Da je pušten na slobodu potvrdio je za nova.rs i njegov advokat Marko Pušica.

"Tužilaštvo je dalo predlog da se mom branjeniku odredi pritvor do 30 dana, ali je on odbijen. On je pušten na slobodu večeras", rekao je Pušica.

On je naveo da je Srđan Nogo saslušan danas u tužilaštvu zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje na javnim skupovima.

Viši sud u Beogradu demantovao je ranije danas da je Nogu određen pritvor, navodeći da takav predlog nije ni stavljen od strane Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, odnosno, kako je tada sud naveo, on nije ni saslušan pred sudijom za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu.

Srđan Nogo je prethodnih dana bio je na protestu u prvim redovima na platou ispred Skupštine Srbije  tokom kojih je u više navrata došlo do nasilja i uništavanja imovine.

Izvor: Beta; Insajder