Vlada imenovala Milovana Bojića za direktora „Dedinja“

Milovan Bojić, nekadašnji ministar zdravlja i lični lekar Vojislava Šešelja imenovan je na današnjem zasedanju Vlade za novog direktora Insitituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" na predlog kadrovske komisije, potvrđeno je Insajderu u Vladi Srbije.

Milovan Bojić

Milovan Bojić, inače šef lekarskog tima lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, već je bio direktor Instituta Dedinje od 1992. do 2000. godine. Tada je istovremeno bio i ministar zdravlja i istaknuti član JUL-a Mirjane Marković.

Milovan Bojić do nedavno je bio poslanik u Skupštini Srbije ali je svoje mesto u parlamentu ustupio sinu predsednika SRS-a, Aleksandru Šešelju.

Budžetska inspekcija Ministarstva finansija je još 2002. kontrolisala poslovanja Instituta Dedinje dok je na njenom čelu bio upravo Bojić i utvrdila nenamensko trošenje sredstava.

Protiv Milovana Bojića vođeno je nekoliko sudskih procesa, ali je u svim slučajevima oslobođen optužbi.

Insajder je još 2007. godine u serijalu Državna pljačka države objavio kako su za vreme hiperinflacije, sankcija i ratova '90-ih predstavnici vlasti Slobodana Miloševića,  među kojima je bio i Bojić izneli iz zemlje nekoliko milijardi dolara. 

Izvor: Insajder