Vladimir Pavićević na novoj funkciji - politički savetnik predsednika Crnogorske partije

Predsednik Partije Crnogorske Dragan Ivančević imenovao je docenta na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu Vladimira Pavićevića za svog političkog savetnika, javlja RTCG. Vladimir Pavićević će tako, nakon što je od marta 2014. do juna 2016. godine bio poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije, pokušati da, kako je naveo, "utiče na jačanje građanskih i ustavnih sentimenata u crnogorskom društvu".

Vladimir Pavićević

Dodaje se i da je Pavićević rođen u Kotoru 1978. godine, a osnovnu i srednju školu završio je u Budvi.

“Moj motiv je jasan - kao i u dosadašnjem političkom delovanju želim da utičem na jačanje građanskih i ustavnih sentimenata, u ovom slučaju, u crnogorskom društvu. To praktično znači da i sam želim da doprinesem stvaranju uslova za stabilno i pravedno društvo i državu. Da država zaista bude servis u službi građana, a ne prepreka”, rekao je Pavićević nako imenovanja.

Krajem januara Crnogorska demokratska unija (Cdu), na Kongresu na Cetinju promenila je ime u "Crnogorska", a za njenog lidera izabran je dugogodišnji političar, Dragan Purko Ivančević.Takođe je promenjen vizuelni identitet partije i usvojena Rezolucija o budućnosti Crne Gore.

Podsetimo, Vladimir Pavićević bio jedan od najaktivnijih narodnih poslanika u Skupštini Srbije ispred Nove stranke. On je međutim, nakon vanrednih parlamentarnih  i lokalnih izbora u Srbiji podneo ostavku jer, kako je naveo, nije ostvaren nijedan postavljeni cilj.

Izvor: RTCG