Vođa jedne grupe navijača Partizana ranjen u centru Beograda

Obračuni između podeljenih grupa navijača su nastavljeni, a poslednja žrtva je Marko Isaković, jedan od bivših predvodnika Partizanove navijačke grupe Alkatraz koji se suprotstavio aktuelnom vođstvu na tribini. On je juče popodne ranjen u centru Beograda, a kako prenose mediji, nije želeo da sarađuje s policijom. Ovo je samo jedno u nizu obračuna sa mafijaškim elementima u kome su akteri vođe navijača.

Utakmica 37.kola Super Lige Srbije Partizan-Mladost. Navijaci. Foto: Srđan Ilić

Kako prenose mediji, u Isakovića su juče nepoznati napadači pucali u Ulici Dimitrija Tucovića, a navodno su ga neposredno pre toga pretukli ciglama. Jedino što je potvrđeno u MUP-je da je nakon ranjavanja privatnim automobilom prevezen u bolnicu na Zvezdari. Policija navodi da radi na rasvetljavanju ovog događaja.

Marko Isaković Foto: Facebook

Inače, Marko Isaković, bio je istaknuti vođa grupe Partizanovih navijača Alkatraz, ali je, prema saznanjima Insajdera, sada predvodnik grupe koja se suprotstavlja aktuelnom vođstvu zajedno sa nekadašnjim vođom Alkatraza, više puta osuđivanim Milošem Radisavljevićem Kimijem.

Isaković je ranije, prilikom prethodne podele među Partizanovim navijačkim grupama „Alkatraz“ i „Zabranjeni“, takođe bio u centru dešavanja. U toku ovog sukoba ubijen je dvadesetogodišnji Ivan Perović iz grupe „Zabranjeni“, a za ovo ubistvo bili su optuženi Isaković, Vladimir Maljković i Milan Krasić. Sva trojica su u nekom trenutku bila u bekstvu, a u međuvremenu su Maljković i Isaković oslobođeni optužbi za ovo ubistvo, dok je Krasića Apelacioni sud osudio na 14 godina. Krasić je nedavno dospeo u centar pažnje kada se, pored presude za ubistvo i činjenice da se nalazio u bekstvu, pojavio na fotografijama na Svetskom prvenstvu u Rusiji, zajedno sa sinom predsednika Srbije Danilom Vučićem.

Insajder se godinama bavi grupama, koje pod parolom navijanja za pojedine klubove čine brojna krivična dela.