Vođe navijačke grupe vežbale pucanje na poligonu Vojske Srbije?

Vojni sindikat Srbije podneo je danas krivičnu prijavu protiv brigadnog generala V.Z. i potpukovnika N.D. zbog toga što su, kako se navodi u saopštenju, zloupotrebili službeni položaj, ali i zbog toga što su omogućili ljudima iz kriminogene sredine da koriste strelište i municiju Vojske Srbije.

Kako se navodi u saopštenju Sindikata, prijavljeni se sumnjiče da su tokom 2015. i 2016, zloupotrebljavajući službeni položaj i falsifikovanjem službenih evidencija kroz koje su prikazivali fiktivno ostvareno radno vreme, pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od milion dinara.

"Oni se sumnjiče i da su od februara do juna 2016. licima iz kriminogene sredine, javnosti poznatim kao Vučko, Sale Mutavi i Velja Nevolja, kao i drugim licima koji nisu pripadnici VS, omogućili da van radnog vremena koriste strelište, naoružanje i municiju VS kako bi uvežbavali gađanje iz vatrenog oružja", navodi se u saopštenju.

Aleksandar Stanković, poznat i kao Sale Mutavi, ubijen je u oktobru u oružanom napadu u Beogradu, dok je Veljko Belivuk, koji nosi nadimak Velja Nevolja, uhapšen nedavno jer Policija smatra da je povezan s ubistvom Vlastimira Miloševića.

Na osnovu jedne fotografije do koje je došao Insajder, pored Stankovića i Belivuka na tribini je i Nenad Vučković zvani Vučko. Vučković je jedno vreme bio u Skupštini Fudbalskog kluba Partizan kao predstavnik grupe navijača. On je ranije bio pripadnik Vojske Srbije, a letos je prešao u Žandarmeriju.

Povodom saopštenja Vojnog sindikata Srbije Ministarstvo odbrane podseća na proceduru podnošenja disciplinskih i krivičnih prijava i postavlja opravdano pitanje zašto se do sada ćutalo o navodnim zloupotrebama.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da će kao i uvek maksimalno sarađivati s nadležnim organima u utvrđivanju istine i naglašava da niko neće biti zaštićen pred zakonom ako se krivica utvrdi.