Vođi navijača Belivuku određen pritvor zbog mogućeg ponavljanja krivičnog dela

Viši sud u Beogradu odredio je večeras pritvor Veljku Belivuku, osumnjičenom za ubistvo Vlastimira Miloševića 30. januara u centru Beograda, potvrđeno je za Insajder.net u Višem sudu.

Viši sud

Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je osumnjičenom odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti da će ometati postupak uticanjem na svedoka i zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom periodu ponoviti krivično delo, navela je Bojana Stanković, portparolka Višeg suda.

Kako navodi, protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njegov branilac mogu izjaviti žalbu krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od prijema rešenja.

Podsetimo, Veljka Belivuka, koji je javnosti postao poznat nakon video snimka brutalnog prebijanja pripadnika obezbeđenja direktora FK Partizan ispred prostorija kluba, a koji je prethodno osuđivan za nanošenje teških telesnih povreda, Policija je povezala s ubistvom na tramvajskim šinama u centru Beograda.

Prema istraživanju Insajdera, iako se Belivuk u septembru 2016. nagodio s tužiocem zbog prebijanja člana obezbeđenja direktora FK Partizan Miloša Vazure i dobio kaznu kućnog zatvora, on još nije počeo izdržavanje te kazne jer je njegov predmet "u proceduri".