Vranjske i OK Radio neće iskoristiti sredstva dodeljena na konkursu za sufinansiranje medija

Lokalni nedeljnik "Vranjske" i "OK Radio" saopštili su danas da neće iskoristiti sredstva koja su im dodeljena na konkursu za sufinansiranje medijskih sadržaja Grada Vranja za ovu godinu.

Vranjske i OK radio

Rešenjem, koje je potpisao gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, od 15 miliona dinara "Vranjskim" je dodeljeno 150.000, a "OK Radiju" ukupno 200.000 dinara.

Kako je saopšteno, "Vranjske" i "OK Radio" neće potpisati ponuđene ugovore sa gradom i neće biti u obavezi da realizuju planirane projekte.

"Svesni da će na ovaj način najviše biti oštećeni građani, koji će ostati bez neophodnih validnih informacija na dnevnom nivou, ipak ne možemo pristati na bezakonje i silu kojima su i ovoga puta pribegli lokalni vlastodršci", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da će "Vranjske" i "OK Radio" bez obzira na, kako se navodi, "sraman ishod konkursa", nastaviti da informišu građane juga Srbije pravovremeno, objektivno i profesionalno, baš onako kako je su to činili i do sada.

Glavni i odgovorni urednik Vranjskih i nekadašnji predsednik NUNS-a Vukašin Obradović u izjavi za Insajder rekao je da je projektno finansiranje medija u Srbiji postao način finansiranja partijskih glasila, a da su nepravilnosti u radu komisija za dodeljivanje sredstava samo “deo folklora”.

"Vranjske" i "OK Radio" pozvali su građane da, prateći programe medijskih kuća kojima su dodeljena sredstva, sami zaključe ko i kako troši njihov novac.

Protest zbog raspodele sredstava vranjskim medijima izrazili su udruženja novinara - Nezavisno udruženje novinara Srbije, Asocijacija nezavisnih elektronskih medija, Asocijacija onlajn medija, Lokal pres i Nezavisno društvo novinara Vojvodine.

Izvor: Beta