Vučić: Četiri opcije za formiranje vlade, potrebno mnogo nove energije

Predsednik SNS-a Aleksandar Vučić izjavio je danas nakon sednice Predsedništva stranke da će odmah po konstituisanju Skupštine početi razgovori kako bi vlada bila formirana do 25. avgusta. Ipak, kako je naveo, još nije poznato ko će biti u vladi, a za to postoje četiri opcije.

Izbori 2020, Aleksandar Vučić na biračkom mestu Foto: Srđan Ilić

Vučić je rekao da deo kontinuiteta mora da postoji, ali da ljudi želje da vide nova lica.

"Moramo da pokažemo da smo razumeli poruke naročito u lokalnim serdinama. Moraće da bude zamena na mestima i gradonačelnika u loakalnim samoupravama, ali naročito u Skupštini gde će morati da bude više madih lica", rekao je Vučić.

On je dodao da je neophodno da "pokažemo da možemo da se suočimo s predstojećim problemima, a da bismo to uspeli moramo da ubacimo novu energiju".

"Uz one koji su dobro radili posao biće i mnogo novih ljudi. Potrebno je mnogo truda, rada, borbenosti", rekao je Vučić.

On je istakao da unutar stranke postoje različiti stavovi o tome ko će biti koalicioni partneri.

"Postoje četiri opcije i sve imaju glasove. Prva da idemo sa socijalistima i manjinama, druga sa Šapićem i manjinama, treća sa socijalistima, Šapićem i manjinama i četvrta da idemo sami. Sve opcije imaju svoju podršku otprilike 30, 20, 30, 20 odsto", rekao je predsednik SNS-a.

Najavio je da će u narednih nekoliko dana biti verifikovani mandati narodnih poslanika i da će se ući u postupak izbora predsednika skupštine, sekretara i drugih tela parlamenta.

Dodao je da će odmah po konstituisanju Skupštine biti nastavljeni razgovorima kako bi vlada bila formirana do 25. avgusta.

Na pitanje novinara zašto vlada još nije formirana s obzirom na to da su izbori održani pre više od dva meseca, Vučić je rekao da se trude da pronađu najbolja moguća rešenja za Srbiju.

"Mi smo razumeli poruku naroda, ne da se ponašamo bahato, već da imamo teret na leđima i da napravimo najbolji izbor. Moramo da napravimo nešto što će za Srbiju da bude najbolji izbor u naredne četiri godine! Verujem da ćemo uspeti da izvučemo zemlju iz krize koju je donela korona. A oni koji nam prebacuju zašto toliko čekamo sa formiranjem Vlade su isti oni koji su bojkotovali izbore. Bolje da sačekamo i 15 dana duže i napravimo bolju Vladu, nego da požurimo i da napravimo loš izbor", rekao je Vučić, dodajući da je još jedan razlog taj što on odluke ne donosi pod pritiscima.

Izvor: Insajder