Vučić: Građanima ću predočiti rešenje za problem Kosova tek nakon što ga prihvate Albanci

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da trenutno nema rešenja za problem Kosova, da po tom pitanju nije optimista i da mu se ne nada previše. On je, gostujući na TV Prva, rekao da ima predlog, ali da će ga javnost čuti kada ga prihvati druga strana.  

Aleksandar Vučić

"Verovatno da neće biti nikakvog rešenja, jer postoje različiti interesi u svetu. Nisam optimista po pitanju dogovora ali sam spreman na razgovore kad ukinu takse", rekao je Vučić.

On je naveo da praktično više ne postoji nikakav manevarski prostor za delovanje, ali da Srbija gleda da sačuva sve što može.

"Veoma sam uplašen zbog toga. Boriću se za dogovor. Ja neću politički da pustim, ali ću biti politički poražen", zaključio je Vučić, a zatim ponovio da danas, u ovom trenutku ne postoji rešenje.

"Nema idealnog rešenja i do njega ne možete lako da dođete", dodao je predsednik Srbije.

Rekao je da ne spada u one koji kažu "sve je naše", ali ni u one koji su sve dali. Kaže da ima predlog kako bi se problem mogao rešiti, ali da ga javnosti još neće saopštiti.

"Izaći ću pred pred građane kada ga budem izložio pre svega Albancima i kada ga oni prihvate. Nešto sam im već izložio a nešto ne, videćemo to su pregovori", rekao je Vučić.

On je napomenuo da Albanci hoće za zaokruže državnost i da su zbog svega što se dešava nervozni i donose ishitrene i pogrešne odluke koje štete Srbima. Zbog toga, kako kako je rekao, SAD i EU žure ka rešenju, jer vide nervozu Albanaca zbog koje može lako da dođe do sukoba.

"Potpuno je jasno da nas jedan incident vodi u sukob. Hoćemo li izbeći to? Nadam se da da", zaključio je Vučić.

On je rekao da se zalaže za mir i da se nada da će biti dovoljno pametnih ljudi da ne dođe do sukoba, jer je, kako kaže bilo dosta ratovanja.

"Mira će biti, sve dok neko fizički ne napadne i počne da ubija Srbe", rekao je Vučić.

On je dodao da ga je Vlada pored njegovih ingerencija kao predsednika, ovlastila da se bavi rešenjem pitanja Kosova i da ne želi da ga ostavlja budućim generacijama.

"Druga je stvar što znam da bilo koje rešenje da ponudite, većinu nećete dobiti", osenio je Vučić.

Izvor: Insajder