Vučić: Kada govorite protiv mojih slika, ljudima kažete "Volite Vučića još više"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se ne slaže s inicijativom ministra odbrane Aleksandra Vulina da nejgove slike vise u kabinetima u vojsci i Ministarstvu odbrane. Vučić tvrdi da je on jedini predsednik koji je skinuo svoje slike u Predsedništvu i tražio da se ne postavljaju u ambasade Srbije.

Aleksandar Vučić

"Molim Vulina da ne stavljaju moje slike. Meni slike nisu potrebne, ja ću da se ponosim putevima", odgovorio je predsednik Srbije na konstataciju novinara da je postavljanje slika tražio ministar Vulin.

Predsednik Srbije tvrdi da su fotografije njegovih prethodnika visile u ambasadama i poziva kritičare ideje o njeovim slikama u vojsci da ne vode hajku ni protiv koga.

“Vi time što ćete da govorite protiv mojih slika kojih nema ili ima neuporedivo manje nego što je bilo Tadićevih slika, samo ćete ljuidima reći 'volite Vučića još više'", smatra predsednik Srbije.

Premijerka i ministri nemaju ništa protiv

Podsetimo, ministar odbrane Aleksandar Vulin je pre tri dana praktično potvrdio da je pokrenuo inicijativu da se u službene prostorije Vojske Srbije i Ministarstva odbrane postave fotografije predsednika Republike Aleksandra Vučića. On je, naime, rekao da će se o tome izjasniti kada se završe interne procedure.

Ministar odbrane citirao je Ustava prema kome predsednik odražava jedinstvo države. Premijerka je, međutim, otišla i korak dalje navodeći da nema ništa protiv da se jača kult nacionalnih simbola Srbije.

Izvor: Insajder