Vučić: Ne kažem da je to bilo u skladu s pravom, ali postojala je legalna forma za prisluškivanje Nikolića i mene

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, povodom jučerašnje izjave da postoje dokazi da on i Tomislav Nikolić prisluškivani dok su bili u opoziciji, naveo da je to prisluškivanje bilo legalno.

Aleksandar Vučić

“Ne kažem da je bilo pravično i u skladu s pravom, ali je postojala legalna forma za to”, naveo je Vučić odgovarajući danas u Smederevu na novinarsko pitanje da li su preduzete sankcije protiv onih koji su prisluškivali njega i bivšeg predsednika Tomislava Nikolića.

Govoreći o tome, on je naveo da je forma bila takva da na primer sadašnji poslanik Vladimir Đukanović u telefonskom razgovoru s njim pomene Srebrenicu ili “Oluju”, “oni ga podvedu pod terorista ili ekstremista”, a onda i on bude stavljen “na mere”.

“A ne znam kako je na spisak terorista dospeo i Goran Vesić, to je pitanje za nadležne organe”, rekao je Vučić.

On je juče gostujući na TV Pink rekao da postoje dokazi o tome da su Tomislava Nikolića i njega prisluškivali dok su bili opozicija, reagujući tako na tvrdnje Saveza za Srbiju da postoji posebno odeljenje u MUP-u čiji pripadnici prate i prisluškuje opozicione lidere bez, kako navode, naloga tužilaštva ili suda što je MUP demantovao.

Na pitanje o današnjem pojavljivanju Ramuša Haradinaja pred tužiocem za zločine OVK u Hagu gde se branio ćutanjem, Vučić je odgovorio to pitanjem "jesu li ga pustili ili nisu".

On je naveo da su predstavnici kosovskih vlasti nervozni, da neće da razgovaraju, već da samo hoće da Srbija prizna Kosovo.

Vučić je rekao da ne može da kaže da li Srbija ima "više simpatija" u svetu povodom rešavanja kosovskog pitanja, ali i da sa predstavnicima Prištine "malo ko priča".

Naveo je da su investicije Srbije na Kosovu velike, kakve decenijama nisu bile, kao i da će se ulagati sve više.

"Sve što možemo da uradimo je da pomažemo Srbima na Kosovu. Biće povećanje plate onima koji rade po srpskom sistemu. Očekujemo značajno poboljšanje standarda", rekao je Vučić novinarima u Smederevu.

On je dodao da zna koliko je teško ljudima na Kosovu, ali da Srbija mora sve to da izdrži.

"Srpska suza nema roditelja i neće ga naći na svetu", rekao je Vučić.

Izvor: Insajder, Beta