Vučić o kampanji Budućnost Srbije: Ovo nema veze sa izborima, ali…

Predsednik Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić tvrdi da današnji skup u Aleksincu, obilazak mosta Vrla na Koridoru 10 kao i popodnevni miting u Vranju u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ nemaju veze sa izborima, ali da je uvek spreman da izmeri volju naroda na biračkim mestima. Kampanja u okviru koje je Vučić najavio da će obići više od 100 opština danas je zvanično počela, a odmah pošto je najavljena otvorila je pitanje da li je Vučić zapravo krenuo u predizbornu kampanju kao predsednik Srbije i pre nego što su građani obavešteni o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora. Pitanje ko finansira kampanju predsednika, država ili stranka čiji je lider, posle Vučićevog obraćanja javnosti takođe je ostalo i dalje otvoreno.

Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je gostujući na Televiziji Hepi u ponedeljak najavio da kreće u kampanju „Budućnost Srbije“ u kojoj će obići više od 100 opština, predstaviti šta je sve uradila njegova vlast i šta će, kako je rekao, uraditi u budućnosti. Kampanju je najavio govoreći o protestima koji se nedeljama unazad održavaju u Beogradu i u drugim gradovima, tako što je rekao da je značajan broj nezadovoljnih u zemlji, ali da se to ne ogleda kroz proteste na kojima je, prema njegovoj oceni, mali broj ljudi.

Kampanja je danas zvanično počela u Aleksincu, da bi nakon toga predsednik Srbije sa medijima otišao u obilazak Koridora 10 gde su ga čekali i radnici.

Obilazeći most Vrla na Koridoru 10, nedaleko od Vladičinog Hana, Vučić je odgovarajući na pitanja novinara rekao da je došao da bi „pokazao da Srbija gleda u budućnost“.

„Ovo što radimo danas nema veze sa izborima, ali smo uvek spremni da izmerimo volju naroda, a volja naroda se jedino meri na biračkim mestima. Kada god da se dogodi, bilo da se dogodi za dva meseca ili za 12 meseci, kada su apsolutno redovni izbori. “, rekao je Vučić.

Dok predsednik Srbije tvrdi da kampanja nema veze sa izborima, dodatnu sumnju unela je jutrašnja izava njegovog generalnog sekretara Nikole Selakovića.

Na konstataciju da se na osnovu svega što je rekao može zaključiti da kampanja "Budućnost Srbije" nema veze sa eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima, Selaković je prokomentarisao: "Ja to nisam rekao."

“Znate da u SNS-u uvek postoje ljudi koji su za izbore, ali je predsednik taj koji donosi odluku, jer je najsposobniji i najmudriji”, dodao je Selaković.

 "Meni ručak ili spavanje u motelu ne plaća država"

Na pitanje novinarke N1 da li je ovo kampanja pred izbore ili funkcionerska kampanja, predsednik Vučić je rekao da nije nijedno od toga.

“Ja ne znam šta vam je funkcionerska kampanja. Ja kao predsednik Srbije idem da razgovaram sa narodom, idem da rešavam probleme ljudi. Negde će mi se pridružiti predsednica Vlade Srbije, negde ne. Idemo da radimo svoj posao, da postavljamo kamen temeljac za stanove za vojnike, policajce i sve mlade ljude” , rekao je Vučić.

On je dodao i da “pošto se pominju troškovi” oko ove kampanje, u ovom slučaju nema većih troškova od uobičajenih.

 “Meni ručak ili spavanje u motelu ne plaća država, ja dnevnice ne uzimam” , rekao je Vučić.

Odgovor na pitanje da li kampanju predsednika Srbije i lidera SNS-a finansiraju država ili SNS nije jasan ni iz gostovanja generalnog sekretara predsednika Srbije Nikola Selaković jutros na RTS-u.

Naime, na pitanje da li je za kampanju planiran novac u budžetu, on je uzvratio kontrapitanjem: "Na šta mislite da je planiran novac kada predsednik obilazi svoju državu?"

"Sve što se toga tiče je transparentno", rekao je Selaković.

Izvor: Insajder