Vučić: Odgovaraće svi koji su učestvovali u nasilju na derbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će odgovarati svi koji su učestovali u organizovanju i izazivanju nasilja tokom utakmice Partizan – Crvena zvezda, bez obzira na to da li su građani Srbije ili Hrvatske.

"Ne znam šta su radili, ne samo huligani nego i kriminalci iz pojedinih republika bivše Jugoslavije i nekih drugih zemalja, jer nisu došli da gledaju. Učestvovali su u organizovanju i izazivanju nasilja i naravno da će odgovarati. To što ste Hrvat ili građanin Hrvatske ne ekskulpira vas od prekršajne i krivične odgovornosti", rekao je Vučić u Havani, odgovarajući na pitanje novinara.

Onima koji u tome nisu učestovali, predsednik Vučić se zahvalio što su bili na "večitom derbiju" i što su platili kartu.

"A oni koji su učestovali u nečemu, oni će za svoja zlodela i te kako da odgovaraju", zaključio je Vučić.

Nekoliko navijačkih grupa Partizana se sukobilo juče na južnoj tribini na 156. večitom derbiju. Nemiri na jugu su potrajali nekoliko minuta, na tribini nije bilo policije, međutim, nakon sukoba je žandarmerija reagovala i sa stadiona izvela nekoliko navijača.

Kako je MUP danas saopštio, zbog sumnje da su izvršili krivična ili prekršajna dela pre početka utakmice, tokom trajanja, ali i nakon njenog završetka, privedeno je ukupno 26 osoba.

Izvor: RTS