Vučić: Srbija u konkurenciji pet zemalja za dolazak Folksvagena

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija prvo bila u konkurenciji osam, a da je sada u konkurenciji pet zemalja u koju bi došao nemački automobilski gigant Folksvagen.

Aleksandar Vučić

"Nadam se da ćemo ući u poslednje tri, kasnije u poslednje dve zemlje", rekao je Vučić okupljenim građanima u Lazarevu, kod Zrenjanina, koje obilazi u okviru kampanje "Budućnost Srbije".

On je istakao da ako bi Folksvagen došao u Srbiju, onda bi to bio najveći rezultat.

"Ako bi se slučajno dogodilo da to uspemo, to bi bio najveći rezultat i onda bih s ponosom mogao da kažem da sam svoj posao završio", rekao je Vučić.

Postavljen kamen temeljac za fabriku guma u Zrenjaninu

U okviru kampanje Budućnost Srbije, Vučić je danas prisustvovao i postavljanju kamena temeljca za izgradnju kineske fabrike "Šandong Linglong" u Zrenjaninu.

Kako je na samoj ceremoniji rečeno, ova fabrika proizvodiće 13 miliona guma godišnje i zaposliće 1.200 radnika, a u nju će biti uloženo 800 miliona evra.

Prema najavama, fabrika će biti izgrađena na 500.000 kvadratnih metara i biće najveća fabrika guma u ovom delu Evrope, a kako je danas saopšteno ova ova fabrika proizvodi gume za Folksvagen.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će u okviru kampanje posetiti više opština Srednjebanatskog okruga, a centralni skup održaće u Zrenjaninu.

Izvor: Insajder