Vučić za N1 o prisustvu Šljivančanina: Šta hoćete, da ga vežemo, da ga ubijemo?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Veselin Šljivančanin, koji je odslužio kaznu zatvora na koju je pred Haškim tribunalom osuđen za ratne zločine, došao u Rumu da ga pozdravi, a ne da prisustvuje otvaranju fabrike, prenosi N1.

Press konferencija Predsednika Srbije Sleksandar Vucica

Vučić je, na pitanje N1 o prisustvu nekadašnjeg haškog osuđenika na otvaranju fabrike nudli u Rumi, rekao da je Šljivančanin slobodan čovek, koji je odslužio kaznu.

“Šta hoćete, da ga vežemo, da ga ubijemo? Šta vam smeta, je l' se meša u politiku, da ga vežemo okovima… Šta biste vi sa N1 da uradimo”, pitao je Vučić.

Šljivančanin nije bio na otvaranju fabrike, bio je ispred da me pozdravi, rekao je Vučić.

U Rumi je danas zvanično otvorena fabrika hrane, kao prva investicija u Evropi nepalske kompanije "CG Foods Europe", koja posluje u okviru "Chaudhary Group", a u koju je uloženo devet miliona evra.

Bivši haški zatvorenik Šljivančanin put se u organizaciji naprednjaka pojavljivao na predizbornim skupovima SNS-a i pozivao građane da glasaju za Aleksandra Vučića i SNS.

Na tribini u Beškoj koju je organizovao SNS, a na kojoj je govorio Šljivančanin, došlo do incidenta kada su aktivisti Inicijative mladih prilikom razvijanja transparenta „Kada ratni zločinci ućute žrtve će moći da govore“ fizički napadnuti.

Nakon više od šest meseci od incidenta u Beški Tužilaštvo je odlučilo da odbaci krivičnu prijavu Inicijative.

Izvor: Insajder 

Izvor: N1