Vulin: Kajem se što sam rekao istinu o stanu (VIDEO)

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je u Krusevcu da se iskreno kaje što je rekao istinu i da je legalno i javno prijavio kupovinu stana pre 6 godina, kada je bio poslanik. Odgovarajuci na novinarsko pitanje o poreklu novca za kupovinu stana, Vulin je rekao da se o njegovom stanu pisalo više nego o „pljačkaškim privatizacijama“ od 2000. godine.

Aleksandar Vulin

„Stan sam kupio pre 6 godina kada nisam bio predstavnik izvršne vlasi, u to vreme sam bio narodni poslanik, i to nekoliko nedelja. Ono što želim da kažem celoj Srbiji, iskreno se kajem što sam rekao istinu. Trebalo je samo da razmišljam kako će to zvučati. Trebao sam da kažem bilo šta drugo“, rekao je Vulin odgovarajući na pitanja N1 i dodao da nije razmišljao da "istina može biti najstrašnija optužba!".

Takođe, rekao je da niko nije obraćao pažnju na postojanje pretpostavke nevinosti i da se celom situacijom oko stana vrši pritisak na pravosuđe.

„Svi ste me osudili, svi ste mi presudili. Radujem se i tražim da se još jednom sve proveri, da se treći, četvrti put sve proveri“, rekao je Vulin i dodao da su nadležne institucije utvrdile da nije bilo zloupotreba.

Iako ministar Vulin uporno ponavlja da su nadležni organi istražili i da nisu pronašli nikakve nezakonitosti, činjenica je da se nijedno tužilaštvo do sada nije bavilo poreklom novca kojim je kupio stan od 107 kvadrata po ceni od oko 200.000 evra. Agencija za borbu protiv korupcije je, osim tužilaštvu, izveštaj o imovini ministra Vulina dostavila i Upravi za sprečavanje pranja novca, koja je na svoj izveštaj stavila oznaku poverljivo

Podsetimo, Agencija za borbu protiv korupcije nije poverovala u objašnjenje Aleksandra Vulina da je u vreme kada je bio poslanik u republičkom parlamentu novac za stan pozajmio od suprugine tetke iz Kanade.