Zapaljen automobil aktiviste i blogera iz Aleksinca

Aleksinačkom stomatologu, aktivisti, blogeru i jednom od organizatora protesta "1 od 5 miliona" u Aleksincu Dušanu Ostojiću noćas je zapaljen automobil "ševrolet kalos", javlja Beta.

Policija, ilustracija

Automobil je skoro potpuno izgoreo noćas oko jedan čas,  na parkingu ispred zgrade u kojoj Ostojić stanuje sa porodicom.

"Vatrogasci i policajci su brzo reagovali i profesionalno obavili posao. Utvrđeno je da je požar podmetnut. U auto je ubačen koktel benzina i još nečega", rekao je Ostojić agenciji Beta.

On je naveo da je unutrašnjost automobila potpuno izgorela i da se šteta procenjuje na oko 200.000 dinara.

UNS: Rasvetliti incident

Udruženje novinara Srbije osudilo je danas paljenje automobila stomatologa i novinara Dušana Ostojića iz Aleksinca koje se desilo ispred zgrade u kojoj živi i zatražilo da policija i tužilaštvo hitno rasvetle ovaj incident i da nalogodavce i izvršioce privedu pravdi.

Ostojić je za UNS rekao da mu je automobil zapaljen ili zbog njegovog aktivizma ili pisanja na portalima aleksinac.net i proverenavest.info, čiji je urednik, o seči drveća, krađi beba i nameštenim tenderima u Aleksincu.

"Stomatolog sam po obrazovanju, nemam kriminalne poslove, tako da sumnjam da je razlog jedino uređivanje lokalnih portala i pisanje protiv seče drvoreda", izjavio je Ostojić.

Zbog predstojeće rekonstrucije šetališta u Aleksincu, tamošnji komunalci nedavno su posekli drvored u kome je bilo 45 stabala lipe. Ostojić je je prethodnih nedelja predvodio građansku akciju protiv seče drveća u glavnoj ulici u Aleksincu.

Nacionalna koalicija za decentralizaciju je povodom ovog incidenta apelovala na policiju i tužilaštvo da u najkraćem mogućem roku identifikuju počinioce ovog napada i da ih privedu pravdi, kao i da otvore istragu o mogućoj političkoj pozadini ovog dela.

Izvor: Beta