Zatvoreni svi studentski domovi u Beogradu zbog koronavirusa

Svi objekti Ustanove Studentski centar Beograd zatvaraju se u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, navodi u saopštenju ta ustanova. Svi studenti domove moraju da napuste do utorka, 17. marta do 18 časova.

Studentski dom Kralj Aleksandar I / Foto: Google maps, printscreen

Kako se navodi u saopštenju, takva odluka doneta je na osnovu Odluke o proglašenju vanrednog stanja i instrukcija Ministarstva prosvete.

„Ovo privremeno napuštanje soba nije administrativno iseljenje iz studetskog doma, već samo preventivna mera u opštem interesu”, piše Ustanova Studentski centar Beograd.

Studenti mogu da svoje ponesu sa sobom ili da ih ostave u domovima do povratka. Datum povratka nije određen.

Ukoliko studenti imaju neki problem u vezi s napuštanjem doma, dodaje se u saopštenju, mogu da se obrate upravniku doma u kojem stanuju i pismeno obrazlože situaciju u kojoj se nalaze. Pojedini studentski restorani ne rade od danas, a svi će biti zatvoreni od srede, 18. marta.

„Nadamo se vašem skorom povratku, nastavku redovnih akademskih obaveza i druženju u bezbednom okruženju”, zaključuje se u saopštenju.

Odluka da se zatvore fakulteti jedna je od mera koju je uvela Vlada Srbije, nakon što je proglašeno vanredno stanje zbog širenja koronavirusa.

U Srbiji je dosad registrovano 55 zaraženih koronavirusom.

Izvor: Insajder