Završen otvoreni deo sastanka vlasti i opozicije o medijima: Predstavljene preporuke, NUNS ne prisustvuje delu zatvorenom za javnost

Rad medija tokom izbornog ciklusa, koji je od ključne važnosti za obezbeđivanje fer i slobodnih izbora, tema je današnjeg, trećeg okruglog stola predstavnika vlasti i opozicije na Fakultetu političkih nauka koji je počeo oko 10 časova. Udruženje novinara Srbije se ranije izjasnilo da sastanku neće prisustvovati jer nije u celosti otvoren za javnost, a Nezavisno udruženje novinara Srbije je sastanak napustilo nakon što je održan deo koji je bio otvoren. Osim glavne teme, izvesno je da će se na današnjem sastanku razgovarati i o zahtevu Saveza za Srbiju da predstavnici vlasti i opozicije potpišu obavezujući dokument koji predviđa da do 15. septembra dođe do promena u RTS i REM, kroz skupštinsku proceduru.

Treći sastanak vlasti i opozicije na Fakultetu političkih nauka / Foto: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.