Zbog ubistva u Centru za socijalni rad pokrenut disciplinski postupak protiv sedam zaposlenih

Gradski centar za socijalni rad u Beogradu pokrenuo je disciplinski postupak protiv sedam socijalnih radnika nakon ubistva žene O.L. u prostorijama Centra za socijalni rad Rakovica, navelo je danas Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu a prenosi Blic.  

Centar za socijalni rad Rakovica

Kako navodi Tužilaštvo, po njihovom zahtevu direktor Gradskog centra izvestio je da je izvršena provera rada zaposlenih u odeljenju na Novom Beogradu, te da je postupak istrage o pomenutim radnicima u toku.

"Tužilaštvo će se obratiti sa novim zahtevom radi dodatnih pojašnjenja vezano za uočene propuste, a takođe ćemo tražiti i konačne odluke u disciplinskim postupcima koji su u toku", preneo je Blic navode iz saopštenja.

Podsetimo, sredinom jula jedan muškarac ubio je suprugu i dete i ranio nekoliko radnika u Centru za socijalni rad Rakovica.

Napadača, inače bivšeg muža ubijene žene, savladali su komunalni policajci koji su kasnije pozvali policiju.

Nakon ovog zločina, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, zakazao je hitan sastanak sa ministrima pravde i rada, Nelom Kuburović i Zoranom Đorđevićem.

Na zajedničkoj konferenciji, ministri su oštro osudili nasilje, a Nela Kuburović je rekla da je čovek koji je ubio ženu i dete u centru za socijalni rad u Rakovici ranije osuđivan zbog neovlašćenog držanja oružja.

Nakon ovog zločina, u znak protesta zbog ubistva žene i deteta i povređivanja tri socijalna radnika zaposleni u Centru za socijalni rad u Rakovici okupili su se ispred prostorija te socijalne službe.

Inače ovo ubistvo usledilo je samo nekoliko dana nakon što je još jedan muškarac u prostorijama Centra za socijalni rad brutalno ubio ženu u prisusutvu troje maloletne dece.

Izvor: Blic, Insajder