Zekić (REM) o prenosu proslave SNS: Nađite nešto drugo o čemu ćete da pišete, dosta više sa histerijom oko REM-a

Višečasovni prenos proslave rođendana Srpske napredne stranke koji je juče, van predizborne kampanje, emitovan na televiziji Pink bio je u okviru informativnog programa, kaže Olivera Zekić članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije odgovajući na pitanje Insajdera da li će REM reagovati ovim povodom budući da prema Zakonu o elektronski medijima, političko oglašavanje nije dozvoljeno van predizborne kampanje.

Olivera Zekić

Uprkos tome, sinoć je na televiziji Pink, televiziji sa nacionalnom frekvencijom, nekoliko časova emitovan program uz direktna uključenja s proslave godišnjice Srpske napredne stranke u hali Spens u Novom Sadu.

Na pitanje Insajdera da li će reagovati Regulatorno telo za elektronske medije, članica ovog tela Olivera Zekić kaže da je višečasovni program na televiziji Pink bio u okviru informativnog programa kao i da je u pitanju “uređivačka politika elektronskih medija u privatnom vlasništvu”.

“Da li ste me zvali, ne samo Vi, nego bilo ko iz drugih medija, kada je N1 prenosio mitinge SzS, ili upad na RTS? To je objektivno informisanje, a ovo drugo nije? Po čijim kriterijumima? To se, ponoviću se po stoti put, zove uređivačka politika elektronskih medija u privatnom vlasništvu. I ako ste pratili, sve se dešavalo u okviru informativnog programa TV Pink. Za razliku od već navedene N1 koja je sinoć, u prajm tajmu, emitovala BIRN-ovu emisiju o SNS-u. Za to me niste pitali.” , ocenila je Zekić.

Ona je upitala i da li se zaista misle da REM može da naredi komercijalnoj televiziji o čemu i kako treba da izveštava.

“Da li stvarno imate iluziju da nekoj komercijalnoj televiziji, neki politicki komesarijat, što bi REM trebalo da bude po željama dela opozicije, može da naredi o čemu i kako treba da izveštava? Nađite nešto drugo o čemu ćete da pišete, dosta više sa histerijom oko REM-a” , ocenjuje Zekić.

Višečasovnim prenosom juče se na Tviteru pohvalio i TV Pink Željko Mitrović.

“Ovi moji Pinkovci su pravi Spartanci, stotinak vrednih ljudi realizuje prenos iz Spensa sa 26 kamera 3 krana, nekoliko dronova i beskonačno mnogo scenske i rasvetne tehnike! Bravo ljudi!”, napisao je Mitrović.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.