Žika Gojković izabran za predsednika Pokreta obnove kraljevine Srbije

Dosadašnji zastupnik Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) i narodni poslanik Žika Gojković izabran je danas na izbornoj skupštini POKS za predsednika te stranke.

Žika Gojković

Na izbornoj skupštini glasalo je više od 1.200 delegata. Kako se navodi u saopštenju, POKS je registrovan 17. jula 2017. godine. 

Dodaje se i da je za tri meseca postojanja POKS, formirano više od 70 gradskih i opštinskih odbora širom Srbije.

Osnivač Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) Mirko Čikiriz izjavio je na izbornoj skupštini POKS, da se taj pokret zalaže da Srbija bude moderna evropska kraljevina poput Danske, Švedske, Holandije, Velike Britanije i Španije.

"POKS će da rehabilituje pretke, ispravi nepravde i od Srbije napravi modernu evropsku kraljevinu", rekao je Čikiriz na izbornoj skupštini POKS u centru "Sava" u Beogradu.

Osnivač POKS Žika Gojković rekao je da pokret neće gajiti kult vođe, pa ni kult prestolonaslednika.

"Naš kult je monarhija i kraljevina", rekao je Gojković i dodao da je promena društvenog uređenja iz republike u monarhiju promena sistema vrednosti.

On je dodao da POKS želi da Srbija postane monarhija i zauzme mesto među drugim evropskim kraljevinama i povrati prijateljstva sa svojim tradicionalnim saveznicima iz perioda Prvog svetskog rata.

Gojković je podsetio da je on jedini poslanik POKS u Skupštini Srbije i da imaju tri poslanika u Skupštini Vojvodine, ali da su oni izašli na listi Srpske napredne stranke i da sa tom partijom i njenim liderom Aleksandrom Vučićem, aktuelnim predsednikom Srbije, imaju odličnu saradnju.

Podsetimo, grupa funkiconera SPO-a podnela je ostavke u stranci krajem maja posle čega su isključeni iz stranke zbog narušavanja ugleda SPO i delovanja suprotnom Statutu i odlukama stranačkih organa.

Do raskola je došlo jer je ta grupa tražila da Glavni odbor razmotri stanje u toj partiji i predlog da Vuk Drašković bude počasni predsednik SPO.

 Izvor: Beta, Insajder