Zorić: Šokiran sam što me mediji dovode u vezu s kriminalnim krugovima

Član Državnog veća tužilaca Tomo Zorić za Insajder kaže da je šokiran izveštajima u medijima koji ga dovode u vezu sa čovekom koji je priveden u istrazi protiv grupe Veljka Belivuka. Zorić navodi da taj čovek mesecima plaća račune za iznajmljivanje stana njegove majke u kome živi jedan fudbaler.

Tomo Zorić Foto: Medija centar

“Majčin stan je izdat jednom fudbaleru i išao sam da uzmem račune. Pošao sam sa prijateljicom i prijateljem. Seli smo da popijemo piće i uzmemo račune od čoveka koji u ime kluba ili tog fudbalera već nekoliko meseci redovno plaća sve račune. Tada je došla policija. Normalno smo se legitimisali i objasnili zašto smo tu. Čovek koji je priveden je rekao ko smo i zašto je sa nama, policiji je dao račune i policijac mi ih je uz izvinjenje dao”, objašnjava Zorić.

U pojedinim medijima objavljeno je da je “saradnik Veljka Belivuka bio u društvu dva državna tužioca”. Zorić kaže da je bio šokiran Kada je pročitao takve naslove.

“Mi smo normalno nakon toga ostali u rastoranu da završimo piće. Pa valjda bi mi neko nešto rekao, valjda bi me me priveli, da imam ikakve veze. Ovo dovođenje mene i moje drugarice Milice Ljubičić u vezu s kriminalnim krugovima je besmisleno, ne znam ni kako da reagujem na ovu hajku”, kaže Zorić za Insajder.

I zamenica tužioca Drugog osnovnog tužilaštva Milica Ljubičić za Insajder navodi da je u Pančevo pošla sa prijateljem kako bi skupio račune za stan koji izdaje.

“Sedeli smo u kafiću i policija je ušla, prozvala neko ime i uhapsila mladića koga ja ranije nikada nisam srela. Pitali su nas ko smo i nakon toga vratili račune, izvinili se i otišli”, dodaje Ljubičić.

Inače, Zorić je član Državnog veća tužilaca, dok je Ljubičićeva zamenik tužioca Drugog osnovnog tužilaštva u Beogradu.

U Pančevu je tokom dana priveden bivši direktor FK Dinamo Miloš Đukanović u okviru istrage koja je juče pokrenuta protiv grupe na čijem čelu je Veljko Belivuk. U medijima se međutim brzo pojevila vest da je Đukanović bio “u društvu sa dvoje tužilaca”.

Izvor: Insajder