Po vokaciji antropološkinja, trenutno na master studijama Politikologije – Studije roda.

Tamara je radila kao urednica portala i digitala za magazin „Karakter“, glavna urednica i novinarka portala „Zoomer“, istraživačica u okviru „Global Media Monitoring Program“ u oblasti „Rodna struktura direktorskih i uredničkih funkcija u informativnim medijima“ - Fakultet političkih nauka i OEBS, programska koordinatorka nevladine organizacije „Centar E8“ na projektu „Young Man Initiative“, programska koordinatorka na projektu za medijsku i informacionu pismenost, producentkinja pozorišne predstave „Urednik“ (Reflektor teatar) u okviru ovog projekta, stručna saradnica i predavačica u „Škola medijske pismenosti“, Centar za marginu.

Bila je PR i Social Media Menager nevladine organizacija „ASTRA“.

Pisala je za nekoliko nedeljnika, magazina i portala poput nedeljnika „VREME“, magazin „Promaja“, magazin „Karakter“, portal „Mašina“, portal „Cenzolovka“, portal „Zoomer, portal „Kultur Kokoška“, portal „Brana Divine World“

Feministkinja, borkinja, novinarka. Članica grupe Novinarke protiv nasilja prema ženama. Pripada mlađoj generaciji žena koje se solidarno bore za, i uz druge žene, a kojima su neke starije kročile put kojim one sada nastavljaju. Kao (najmlađa) novinarka Insajdera naučila je najvažniju stvar u novinarstvu: „ciljaj visoko, kopaj duboko“.