Savamala: Godina rušenja i godine zataškavanja

|

Insajder dokument: Savamala - Godina rušenja i godine zataškavanja

39:50

Insajder dokument: Savamala - Godina rušenja i godine zataškavanja

U noći između 24. i 25. aprila 2016. godine – bez rešenja o rušenju nepoznate maskirane osobe bagerima su porušile privatne objekte.

Policija te noći nije zaštitila građane, nepoznate osobe sprečavale su slobodno kretanje građana, parking servis pomerao je automobile kako bi obezbedio nesmetan prolaz za bagere za koje se, ni do danas, ne zna čiji su. Đubretari u Hercegovačkoj nisu odnosili smeće, kao što su svake prethodne večeri radili.

Za sve ovo na kraju je, zvanično, kriv i odgovoran samo šef noćne smene u policiji - Goran Stamenković. On je priznao krivicu i dobio uslovnu kaznu zatvora od pet meseci. Ispostavilo se da je u pitanju bila usluga za uslugu. Stamenković je priznao krivicu, a država mu je, iako nije po zakonu, legalizovala objekat koji je sagradio privatno u Mirijevu. Kada je kasnije podneta prijava protiv njega za drugi nelegalni objekat, Stamenković je odlučio da tužilaštvu otkrije, kako tvrdi, istinu da je ceo slucaj - ko je naredio i organizovao rušenje u Hercegovačkoj vrh tadašnjeg MUP-a zataškao. Tužilaštvo, međutim, nije ispitalo njegove nove navode, predmet je arhiviran, odgovorni u celom lancu komandovanja nisu otkriveni, a istina je ipak, po mnogo čemu, jasna.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.